Na piedestal smo tokrat postavlili slovenske ustvarjalce drum'n'bassa, natančneje: premierno smo predstavili ''DNBKompilacijo'' – kompilacijo avtorskih skladb ustvarjalcev drum'n'bassa, ki bo v okviru letošnje 7. Drum and bass konference uradno izšla prav na dan dogodka – v soboto, 24. oktobra.
S predstavniki različnih slovenskih kolektivov, DJ-i Pierom, Ermo in Keeshobranom, smo predstavili tudi drum'n'bass sceno in produkcijo v Sloveniji ter njihovo letno srečanje Drum'n'Bass konferenco 2015 z vsemi novostmi.

V oddaji Na piedestal smo premierno predstavili  ”DNBKompilacijo” – kompilacijo avtorskih skladb ustvarjalcev drum’n’bassa, ki bo v okviru letošnje 7. Drum and bass konference uradno izšla prav na dan dogodka – v soboto, 24. oktobra. S predstavniki različnih slovenskih kolektivov,  z DJ-i Pierom, Ermo in Keeshobranom, smo  predstavili tudi drum’n’bass sceno in produkcijo v Sloveniji ter njihovo letno srečanje  Drum and bass Konferenco 2015 z vsemi novostmi.

Letošnje konferenčno srečanje slovenskih kolektivov, ki ustvarjajo in vrtijo glasbo hitrega sosledja bobnov, okrepljenih z nizkimi tresočimi bas linijami, na kratko povedano, ”drum’n’bass”, bo v soboto, 24. oktobra, v AKC-ju  Metelkova mesto v Ljubljani. Poleg kompilacije je med novostmi letošnje Drum and bass Konference v organizaciji kolektiva Vibe Department tudi Open flor – plesišče na prostem, na katerem se bodo predstavili novinci že ob 19-ih in do 22-ih. Za tem se dogajanje seli v notranjost klubov Gala Hala in Channel 0, kjer bodo nadaljevali z živimi nastopi in DJ-ji ter MC-ji do jutranjih ur.

V ”najdaljši” noči, ko potujemo za eno uro nazaj, iz letnega v zimski čas, Drum and bass Konferenca DNBK 2015 predstavlja 11 kolektivov, to so: Bass Fighters, Brejkschnitta, DrumWise, Elektrofolp, Female’s’cream,  Frag::ments,  Illegal kru, Illusion Art,  Roots in session, Trusted sounds, Vibe Department.

Posebna gosta letošnje konference bosta JAMirko in  dvojec JackoffExperiment.

JAMirko je eden najbolj prepoznavnih predstavnikov slovenske boben in bas scene in eden izmed ustanoviteljev legendarnega kolektiva RADYOYO. JAMirko od devetdesetih aktivno skrbi za kredibilnost in dogajanje v slovenskem glasbenem in klubskem prostoru, pri tem pa drum’n’bass ostaja ena njegovih največjih ljubezni. Sveža produkcija bo na Konferenci premierno predstavljena tudi izpod prstov JAMirka, ki napoveduje tudi nekaj glasbenih presenečenj na odru. V svoj DJ set bo uvrstil kar dva rezultata lastne d’n’b produkcije, singla “Moovah” in “Mr. Stabs”, ter komad “Dance”, ki je plod sodelovanja z domačima Yooronjo in Damaris.

V projektu JackoffExperiment sta moči združila sicer že uveljavljena glasbena ustvarjalca Matija Jašarov in Jaka Birsa. Izjemne izkušnje prvega pri elektronskem ustvarjanju, ki se je začelo ob študiju glasbe v Veliki Britaniji, sega pa vse od bendov, kot sta Leni Kravac in The Stroj, do produciranja glasbe za televizijo, so našle simbiozo s prefinjenim saksofonom drugega, čigar talent so s pridom uporabili že Zlatko, Trkaj, Dirty Sanchez, Nedelas in Leni Kravac.

Tudi o tem v pogovoru z gosti ob premieri avtorskih skladb slovenskih ustvarjalcev drum’n’bassa s kompilacije ”DNBKompilacija”  v oddaji Na piedestal.

 

Jolanda Fele