Lastnike hiš v bližini ponora Jačka v središču Logatca, kamor se stekajo prečiščene odplake iz tamkajšnje posodobljene in razširjene komunalne čistilne naprave, razburjajo večkratni pojavi snovi različnih barv, ki s temi vodami ponikajo v kraško podzemlje. Moti jih tudi hrup, ki ga povzroča naprava, na občini pa zagotavljajo, da bo ta po zaključku poskusnega obratovanja delovala povsem nemoteče.

Lastnike hiš v bližini ponora Jačka v središču Logatca, kamor se stekajo prečiščene odplake iz tamkajšnje posodobljene in razširjene komunalne čistilne naprave, razburjajo večkratni pojavi snovi različnih barv, ki s temi vodami ponikajo v kraško podzemlje. Moti jih tudi hrup, ki ga povzroča naprava, na občini pa zagotavljajo, da bo ta po končanem poskusnem obratovanju delovala povsem nemoteče.

Naprava sicer po prepričanju bližnjih stanovalcev stoji na neprimerni lokaciji, sredi urbanega okolja in na poplavnem območju, na kar so opozarjali že s peticijama v letih 2004 in 2012. Bližnji stanovalci tudi ne zaupajo napovedim, da bo poplavno varnost naprave in mesta nasploh izboljšal nov zadrževalnik, ki ga občina namerava postaviti v Cuntovi grapi; ob tem pa upajo le, da bo zgrajen še pred morebitno novo vodno ujmo, kakršna je Logatec prizadela pred petimi leti.

Marko Škrlj