Pogovor z imenom tedna, dijakom Rokom Černicem.

Tokrat ste za ime tedna izbirali Roka Černica, dijaka mariborske ekonomske šole in navdušenca NK Maribor. Na spletni dražbi je prodal dva dresa iz lanskoletne lige prvakov, od Tavaresa in Handanovića, ter kopačke in tako zbral 1430 evrov.  Kljub socialni stiski, ki jo preživljata z mamo, je del izkupička poklonil društvu Žvižgač, ki je pomagalo njemu, del pa namenil otrokom, ki potrebujejo osnovna sredstva za preživetje.  "Verjamem, da se mi bo to povrnilo." 

Sicer je Rok pravi lokalni nogometni patriot. "Imam dres iz leta 1970, ki je najstarejši dres NK Maribora v Sloveniji. Sem tudi na vsaki tekmi ter vseh gostovanjih po Sloveniji."

Sicer pa vas vabi, da se mu pridružite v dobrodelnosti.

Rok Černic vas vabi: "Zbiral bom drese nogometašev in ostalih športnikov in sledila bo nova dražba, s katero upam, da podremo rekord."

— Val 202 (@Val202) September 21, 2015

Zato prilagamo Rokov e-poštni naslov: mali.legenda@gmail.com

Med kandidati sta bila še:

Marjan Rožman, direktor družbe Quadrofoil, ki je ljubiteljem navtike ponudil revolucionarno plovilo prihodnosti. Za električno plovilo s podvodnimi krili, ki lahko tako rekoč leti po vodi, je dobil tudi priznanje GZS za najboljše inovacije.

Metod Pevec, režiser, ki se je na 18. Festivalu slovenskega filma predstavil z zgodbo o opeharjenih bosanskih gradbenih delavcih. Za film Dom je dobil nagrado za najboljši dokumentarni film, občinstvo pa ga je nagradilo tudi z vesno za najboljši film.

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202