Bi kupili električni avtomobil?

Elektriko smo končno našli v avtopralnici, ki na deževen dan ni imela mnogo dela in tam so nam odstopili dovolj vatov, ki so nas nato ponesli do varnega pristana gospe tašče.

Pionirska tehnologija zahteva pionirskega duha in v Sloveniji je pionirsko zagotovo popotovanje od Ljubljane do Maribora. Klasična tura slovenske mobilnosti. Avto je pripravljen in pri izkušenih električarjih se pozanimamo kako zadeva poteka. “Na Trojanah na vampe,” pravijo navodila. “Použiješ delikateso, medtem se avto za ostale kilometre dopolni na tamkajšnji polnilnici!”

 Včeraj so pričeli odpirati Zeleni koridor Slovenije. Le ta bo na vsakih petdeset kilometrov slovenskega avtocestnega križa posejal 26 hitrih polnilnic za električna vozila.

Včeraj so na Lopati proti Mariboru in na Tepanjah proti Ljubljani odprli prvi hitri polnilnici projekta Zeleni koridorji Slovenije, ki je del širokega projekta, Srednje evropskih zelenih koridorjev. Do konca leta 2015 bo vzpostavil mrežo 115 hitrih polnilnic v Avstriji, Nemčiji, Sloveniji, na Slovaškem in na Hrvaškem.

Janez Martinčič