V Piranu so obeležili svetovni dan turizma. Ob tem so organizirali brezplačne vodene oglede mesta in izlete v zaledje z degustacijami lokalnih dobrot. Po znižanih cenah si bo možno ogledati Muzej podvodnih dejavnosti, zbirko Čarobnega sveta školjk in piranski akvarij.

V Piranu so obeležili svetovni dan turizma. Ob tem so organizirali brezplačne vodene oglede mesta in izlete v zaledje z degustacijami lokalnih dobrot. Po znižanih cenah si je tako možno ogledati Muzej podvodnih dejavnosti, zbirko Čarobnega sveta školjk in piranski akvarij.

Imamo enega morskega psa, ti so zelo občutljivi. Hobotnice pa so pametne, gibčne in nagajive.” – Valter Žiža, piranski akvarij

Jan Simič, zbirka Čarobnega sveta školjk: “Ponujamo od najmanjših polžov in školj do največjih, tudi tistih težkih do 150 kilogramov.”

V Muzeju podvodnih dejavnosti so prostori razdeljeni na tri vsebinske sklope, Doris Delgiusto: “V prvem prostoru je razstavljena starodavna potapljaška oprema, osrednji del prikazuje podvodni svet, zadnji del muzeja pa je namenjen podmorništvu in športnemu potapljanju.”

Tjaša Lotrič