Na piedestalu smo gostili skupino Your Gay Thoughts in predstavili njen prvenec z naslovom ''The Watercolors''.
Your Gay Thoughts je zasedba, v kateri delujejo Gregor Kocijančič (vokali, klaviature, elektronika, baskitara), Fejzo Košir (ritem, bobni), Luka Uršič (vokali, klaviature) in Mina Fina (videoprojekcije) ter Michael Thomas Taren(besedila) ... in ustvarjajo post-pop.
Zgodba skupine Your Gay Thoughts se je začela leta 2011. Od takrat so svojo glasbo predstavljali na različnih prizoriščih, na malih in velikih odrih, doma in v tujini. Lani so med drugim nastopili na klubskem maratonu, festivalu Waves Vienna ter postali prvi zmagovalci Kulturnega evra, prejemniki nagrade sklada, v katerega z dvoevrsko donacijo prispevajo obiskovalci Kina Šiške, zapisani na listi gostov.
Watercolors je njihov prvi album. Gre za tiho-glasen, filozofsko iščoč zvok, ki raziskuje paradoks in razpad, mehurčke in dih, osupljivost pritiskov v organizmu, novo ustvarjanje, novo sonce itn., prihodnost zemlje in živali in svetišče biosfere. Prebiva na razpotju sintetičnega in naravnega, jazzovskih akordov in beatov hip-hopa, med navdihom in izdelavo, popom in vesoljem.
Prvenec The Watercolors, ki je 18. septembra izšel v dveh različicah, so na dan izida zmagovalci Kulturnega Evra Your Gay Thoughts premierno predstavili na koncertu ob praznovanju šeste obletnice Kina Šiška. Po ljubljanski koncertni premieri odhajajo na evropsko turnejo.

Člani skupine Your Gay Thoughts so se skotili v Ljubljanskem polju špargljev in z distorzijami improvizirali v bombnem zatočišču pod cerkvijo.

Člani zasedbe, Gregor Kocijančič (vokali, klaviature, elektronika, baskitara), Fejzo Košir (ritem, bobni), Luka Uršič (vokali, klaviature) in Mina Fina (videoprojekcije) ter Michael Thomas Taren (besedila) so se spoznali v Panami med samostojnimi popotovanji, iskanjem začarane lobanje in mladega južnoameriškega indijanskega princa. V kantini ob vznožju svete gore so se smejali in se odločili, da se skupaj odpravijo h krajevnemu šamanu, čigar zdravilo bi jim lahko razodelo skrivno najdišče tistega, kar iščejo. V zameno za steklenico žganja in škatlo kuvert jih je polegel na groba slamnata pregrinjala, zvrščena okoli majhnega ognja v kolibici na obrobju mesta, in jih popeljal v trans. Vsak član skupine Your Gay Thoughts si je seveda sebično želel, da bi mistične rastline odprle portal uvida samo njemu. Njihova zarota pa se je srečno razpletla, ko se je izkazalo, da je šaman, ki so si ga izbrali, pravzaprav Dioniz v preobleki. “Osvoboditelj” Elevterij si je popotnike brez njihove vednosti izbral za uresničitev načrta, po katerem se bodo združili in začaranim množicam prikazali svet nad žarečimi povezavami erotično-muzikalnih fiksacij z glasbo, ki poslušalce vabi k vrnitvi v sanje. Dioniz je naše sanjače zavil v neviden šal, ki jih je za vekomaj zanesel v gmoto himerične sfere, ki se kotali skozi svet v skupku nagajivosti in jasnovidnosti ter nežnih futurističnih beatov, zagozdenih v valujočo eksplozijo post-popa. Člani skupine Your Gay Thoughts so se skotili v Ljubljanskem polju špargljev in z distorzijami improvizirali v bombnem zatočišču pod cerkvijo.

Watercolors je njihov prvi album. Gre za tiho-glasen, filozofsko iščoč zvok, ki raziskuje paradoks in razpad, mehurčke in dih, osupljivost pritiskov v organizmu, novo ustvarjanje, novo sonce itn., prihodnost zemlje in živali in svetišče biosfere. Prebiva na razpotju sintetičnega in naravnega, jazzovskih akordov in beatov hip-hopa, med navdihom in izdelavo, popom in vesoljem. Album zveni kot prihodnost, v kateri se lahko vse pokrajine preteklosti raziskujejo v simulacijski komori. Tresoče se stvari prihajajo v paradah zamaskiranih bitij, katerih identitete se razhajajo in združujejo zaradi naracije pesmi. Pred nami je nazobčan rožnat kristal, stroji ropotajo v venah, pesem ptice se stresa v zanemarjenem dekolteju orgelskega zvena, vrtne ladje plavajo nad čistinami, v katerih cvetijo prisrčni fraktali in drgetajoče, žareče nanorastline. Bladerunnerski nebotičniki se dvigajo nad meglo jutra v metropoli. Vrtoglava višina src in poželenja, zahodnjaški visoki toni utrjujejo monolitični betonski panoptikon, iz katerega leze svetloba in na vrhu katerega gnezdi majhen lokal s klavirjem. EROS in ŽALOST izzivata vse instrumente, naj stopijo iz lenobnosti. Čas zapleše jitterbug, ko se oglasi kongo. Trobila in ogledala. Watercolors v vrtovih Clauda Moneta leta 2125 na lenoben, vlažen poletni dan, ko odpneš svetlikajoči se skafander svoje ljubezni, medtem ko se pogovarjaš o pradavnem problemu svobodne volje.

Prvenec The Watercolors, ki je 18. septembra izšel v treh različicah – digitalni, kompaktni in vinilni obliki – so na dan izida zmagovalci Kulturnega Evra Your Gay Thoughts  premierno predstavili na koncertu ob praznovanju šeste obletnice Kina Šiška.

Po ljubljanski koncertni premieri in pred evropsko turnejo je skupina Your Gay Thoughts s prvencem ”The Watercolors” gostovala v oddaji Na piedestal.

 

Jolanda Fele