V oddaji Na piedestal smo na dan uradnega izida predstavili nov avtorski projekt Andreja Pirjevca z naslovom ”My World Is Yours – Moj svet je tvoj”. Album predstavlja Andrejevo osebno glasbeno pot in razvoj, saj se skozi celoten album spreminjajo tudi glasbeni stili in vplivi, ki so ga zaznamovali skozi njegovo glasbeno kariero. Pesmi so stilsko različne, še vedno pa so povezane med sabo in tvorijo popotovanje skozi Andrejev glasbeni svet, ki ga od ene pesmi do druge postopoma razkriva poslušalcem. In prav v tem se skriva del resnice za naslovom ”Moj svet je tvoj (ali v angleščini: My world is yours”) – to, da se kot avtor, glasbenik in pisec besedil prvič razkrije občinstvu in mu ponudi vpogled v svoje notranje glasbeno doživljanje..
Za album je sam posnel vse bobne, bas kitaro, vsa tolkala, akustične kitare, nekaj električnih kitar in moške vokale ter vse skupaj tudi sproduciral. Andrej je tudi avtor celotne glasbe, aranžmajev in besedil, k sodelovanju pri novem albumu pa je povabil glasbenike. To so: Martina Feri – vokal, Franko Reja – kitara, Davide Tomasetig – klaviature in še dva posebna gosta, vodja skupine Balkan Boys Rok Nemanič – trobenta ter mojster kitare Primož Grašič.
7. septembra, na dan izida albuma ”My World Is Yours – Moj svet je tvoj”, je izšel tudi single ”Povej”. kladbo Come To Join Us pa že spremlja videospot.
Koncertne predstavitve novega albuma bodo: 19. septembra v Trstu, 24. septembra v Sežani, 5. oktobra v Ljubljani.

”My World Is Yours –  Moj svet je tvoj”’ predstavlja Andrejevo osebno glasbeno pot in razvoj, saj se skozi celoten album spreminjajo tudi glasbeni stili in vplivi, ki so ga zaznamovali skozi njegovo glasbeno kariero. Pesmi so stilsko različne, še vedno pa so povezane med sabo in tvorijo popotovanje skozi Andrejev glasbeni svet, ki ga od ene pesmi do druge postopoma razkriva poslušalcem. In prav v tem se skriva del resnice za naslovom ”Moj svet je tvoj (ali v angleščini: My world is yours”) – to, da se kot   avtor, glasbenik in pisec besedil prvič razkrije svojemu občinstvu in mu ponudi vpogled v svoje notranje glasbeno doživljanje. Trinajst skladb predstavi njegovo celotno glasbeno pot prek različnih glasbenih stilov od pop, funk, jazz, latino in ”world music” glasbe.

Andrej Pirjevec ”Moj svet je tvoj” imenuje ”osebni album”. Zanj je sam posnel vse bobne, bas kitaro, vsa tolkala, akustične kitare, nekaj električnih kitar in moške vokale ter vse skupaj tudi sproduciral. Andrej je tudi avtor celotne glasbe, aranžmajev in besedil, k sodelovanju pri novem albumu pa je povabil glasbenike. To so: Martina Feri – vokal, Franko Reja – kitara, Davide Tomasetig – klaviature in še dva posebna gosta, vodja skupine Balkan Boys Rok Nemanič – trobenta ter mojster kitare Primož Grašič.

Andrej Pirjevec – AP – je v svetu glasbe že od malih nog in prve lekcije iz klasične kitare je dobil že pri sedmih letih v Trstu. Kasneje se je odpravil v svet bobnov in tolkal in nastopal v različnih skupinah in projektih po Sloveniji. Leta 2006 ga je želja po znanju odnesla v London. Šolal se je na London College Of Music in tam leta 2009 tudi diplomiral. Med bivanjem v evropski prestolnici glasbe je veliko koncertiral in snemal ter veliko pridobil kot profesionalni glasbenik. Leta 2007 je ustanovil in vodil skupino The Open Trio in z njo posnel dva avtorska CD-ja ter nastopil kot predskupina slovite bobnarske legende Billyja Cobhama. Andrej sedaj živi in dela v Sloveniji. Sodeluje s številnimi glasbeniki, domačimi in tujimi. Redno izdaja nove avtorske zgoščenke ter vodi tudi svojo zasedbo Andrej Pirjevec – AP Group. Ustanovil jo je leta 2012. Z njo je posnel in leta 2014 izdal ploščo ”Instrumental Soul”. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013.

7. septembra, na dan izida plošče ”My World Is Yours – Moj svet je tvoj”, bo izšel tudi single ”Povej”. Govori o rasti in razvoju posameznika in njegovi vpetosti v širši svet in povezanosti z drugimi. Skladbo Come To Join Us pa že spremlja videospot.

Koncertne predstavitve  novega albuma: 19. septembra na Slofestu v Trstu,  24. septembra v Kosovelovem domu v Sežani, 5. oktobra v Zoo Music Clubu v Ljubljani. 23. oktobra bo Andrej Pirjevec nastopil v Italiji na Alchimista Gorizia, 7. novembra pa bo koncertiral v KGB-ju v Mariboru.

Pred tem je Andrej Pirjevec svoj novi avtorski projekt  ”My World Is Yours –  Moj svet je tvoj”, na dan uradnega izida, predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele