Ime tedna je Andrej Čas, župan Slovenj Gradca, kjer so tudi s potrditvijo v občinskem svetu kot prva občina pri nas izrazili pripravljenost za sprejem beguncev. V mestu, ki se ponaša z nazivom glasnik miru, so prepričani, da je to prava priložnost, da lahko od besed preidejo k dejanjem.

"Negativni odzivi me ne skrbijo, pozitivnih je ogromno. Dobil sem že dve pobudi za sprejem beguncev na dom."

Andrej Čas

foto: Občina Slovenj Gradec

Ime tedna je Andrej Čas, župan Slovenj Gradca, kjer so tudi s potrditvijo v občinskem svetu kot prva občina pri nas izrazili pripravljenost za sprejem beguncev.

V mestu, ki se ponaša z nazivom glasnik miru, so prepričani, da je to prava priložnost, da lahko od besed preidejo k dejanjem.

Vsako leto izvajajo mirovniške manifestacije, saj je mesto Slovenj Gradec že 20 let Glasnik miru Združenih narodov. 

O morebitnih pomislekih v mestnem svetu pa pravi: "Večjih pomislekov ni bilo, pobuda je načelna, o konkretnih lokacijah bomo še govorili. Negativni odzivi niso presenečenje, je pa pozitivnih več, zato me ti posamezniki ne skrbijo." 

"Pozitiven odziv na pobudo me malce preseneča. Ideja se je pripravljala že nekaj časa, predvsem sem dobil veliko pobud mladih, s katerimi sem v stiku."

Kandidata sta bila še:

Anton Bogov, prvak Baleta SNG Maribor, ki je v dolgoletni karieri nastopal na največjih svetovnih odrih, a se vedno znova vračal na mariborskega. Na njem so se mu ob 20-letnici njegovega delovanja na razprodanem gala baletnem koncertu poklonili številni sodelavci, kolegi in prijatelji z vsega sveta.

Janez Koželj, prvi urbanist Ljubljane, pod čigar taktirko prestolnica dobiva novo, bolj privlačno podobo za meščane in obiskovalce. Po prenovi starega mesnega središča se s prenovo in nedavnim odprtjem Slovenske ceste končuje tudi velik del prometne reforme, v okviru katere so mestni prostor odprli za pešce in kolesarje.

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Val 202