Z več kot 1100 prekritimi objekti po svetu, z 20-letnimi izkušnjami, s tehnološko dovršenostjo in certificirano kakovostjo, s številnimi inovacijami in izjemno pozornostjo do vsake stranke je podjetje DUOL, ki proizvaja napihljive dvorane, eno izmed najvidnejših slovenskih podjetij ta trenutek.

Podjetje, ki proizvaja lahko postavljive dvorane, zagovarja princip en izdelek, ves svet

Podjetje DUOL je proizvajalec lahko postavljivih objektov oziroma napihljivih lesenih in kovinskih dvoran, ki jih je začelo tržiti leta 1992. “Od takrat do danes smo štirikrat oziroma petkrat zamenjali poslovni model. Zdaj nam je jasno, da je naša prihodnost v razvojnem inženiringu lahko napihljivih dvoran za šport, tržne dejavnosti in kmetijstvo.

Podjetje je prve odmevne reference pridobilo na ruskem trgu, “z njihovo pomočjo smo nato prodrli v Skandinavijo in Latinsko Ameriko“. Družba, za katero se zdi, da ne pozna ovir, je največje uspehe in nagrade dosegla na ruskem trgu. Tudi zdajšnje sankcije EU proti Rusiji ji prej koristijo, kot škodijo.

“Če je to kriza, naj še kar traja, saj v Rusiji podiramo vse rekorde zaradi umika ameriškega kapitala s trga. DUOL je v Rusiji znamka: tam ne govorijo o teniških dvoranah, ampak o Duolovih teniških dvoranah.”
– Dušan Olaj, direktor podjetja DUOL

En izdelek, ves svet

Največja prednost naših dvoran je, da za postavitev potrebujejo le zrak, zato jih lahko postavimo hitreje kot druge fiksne oziroma zidane objekte, hitro pa jih lahko tudi podremo. Kupce tako zlahka prepričamo predvsem tam, kjer prostorske težave odpravljajo z začasnimi rešitvami.Dušan Olaj, direktor in lastnik podjetja DUOL, se danes lahko pohvali s hitro rastjo podjetja, ki je prejšnje leto končalo z dobrimi 6 milijoni evrov prihodkov, ter da v njihovih dvoranah nogomet, tenis, košarko, rokomet, hokej, plavanje ali še kateri drugi šport trenirajo tudi v vremensko bolj muhastem okolju, na primer v mestih na Islandiji.

“V naših dvoranah poskušamo ustvariti razmere, kot so v fiksnih, zidanih stavbah, a za bistveno manj denarja.”
– Dušan Olaj, direktor podjetja DUOL

Miha Pongrac