Startup šola Hekovnik se je rodila iz potrebe po prenosu znanja iz univerz in inštitutov na trg. Vse se je sicer začelo že na “brainstormingih” Kristjana Pečanca in Simona Belaka o umetni inteligenci, leta 2008 se je ideji pridružil še Tomaž Frelih in skupaj so ustanovili “peskovnik za hekerje”, Hekovnik. V osnovi gre za start up šolo, ki organizira pospeševalne programe za ekipe v različnih fazah podjetniškega razvoja s ciljem, da podjetniki dosežejo uspeh in globalni preboj. Med njihovimi najvidnejšimi učenci je tudi podjetje Go Opti.

V zagonskih šolah in podjetjih je ljudem dovoljeno delati napake, če se na njih učijo. Sprejemanje neuspeha je del kulture.

Zagonska (startup) šola Hekovnik se je rodila iz potrebe po prenosu znanja z univerz in inštitutov na trg. Vse se je sicer začelo že na “brainstormingih” Kristjana Pečanca in Simona Belaka o umetni inteligenci, leta 2008 se je ideji pridružil še Tomaž Frelih in skupaj so ustanovili “peskovnik za hekerje”, Hekovnik. To je pravzaprav zagonska šola, ki organizira pospeševalne programe za ekipe v različnih fazah podjetniškega razvoja s ciljem, da podjetniki dosežejo uspeh in globalni preboj. Med njihovimi najvidnejšimi učenci je tudi podjetje GoOpti.

“Način upravljanja podjetij se je spremenil, živimo v času, ko je informacij na vsakem koraku preveč. Hitro se je treba odzivati.”
Kristjan Pečanec in Simon Belak

Hekovnik danes svoje poslanstvo nadgrajuje in skuša ustanoviti skupnost ljudi, ki se ukvarja s tako imenovano  podatkovno znanostjo, “data science”. To pomeni, da se na 1600 kvadratnih metrih v Tobačni tovarni v Ljubljani korak za korakom gradi bazen industrijske oziroma umetne inteligence. To je tisto, kar bo čez deset ali 20 let nepogrešljivo.

“Če je pred dvajsetimi leti veljalo, da moraš biti v rock bendu, moraš danes biti v zagonskem podjetju.”
Kristjan Pečanec

Petra Kovič