Gostja zadnje avgustovske oddaje Na piedestal je bila obalna glasbena skupina NoAir s prvencem z naslovom ”Existential”.
V skupini NoAir so: Maks Bembič – vokal, kitara; Jaša Hedžet Jajo – vokal, baskitara, Gregor Brajkovič – vokal, bobni, Sandi Družina – kitara.
Štirje glasbeniki in ena zamisel – dati slovenskemu alternativnemu rocku čisto novo, svežo dimenzijo. Začetki glasbene skupine NoAir segajo v leto 2012, ko je pevec in kitarist Maks Bembič izdelal prvenec Existential in z njim zaznamoval glasbeni koncept nove glasbene skupine.
Skupina NoAir je z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti dodala alternativnim frekvencam več dinamičnosti. Osredotočena je na melodičnost, ki se kaže s številnimi preoblekami zvoka in ritma, ter družbenokritična in introspektivna besedila. Ker se glasbeniki radi poigravajo s skrajnostmi alternativne in popularne kulture, so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar alternativni pop. Lahko ga primerjamo s post-rockom in grungeem z velikih odrov.
Prvenec z osmimi avtorskimi skladbami so najprej izdali na spletnem portalu Bandcamp v digitalni obliki, nedavno pa tudi na zgoščenki.

V obalni glasbeni skupini NoAir so: Maks Bembič – vokal, kitara; Jaša Hedžet Jajo – vokal, baskitara, Gregor Brajkovič – vokal, bobni, Sandi Družina – kitara.

Štirje glasbeniki in ena zamisel – dati slovenskemu alternativnemu rocku čisto novo, svežo dimenzijo. Začetki glasbene skupine NoAir segajo v leto 2012, ko je pevec in kitarist Maks Bembič izdelal prvenec Existential in z njim zaznamoval glasbeni koncept nove glasbene skupine. Glasbeni samouk se je v želji po ustvarjanju avtorske glasbe ob pomoči Jaše Hedžeta (baskitara, vokal) in nekdanjega bobnarja skupine, Edija Kavaliča, ki sta ploščo tudi posnela, lotil projekta, ki odseva njegove poglede in zaznavanje družbe, človeške eksistence, ljubezni in notranjih bojev.

Jeseni 2013 sta se Maksu in Jaši pridružila še Aleksander Družina (kitara) in Gregor Brajkovič (bobni, vokal). Kot nova skupina so se odpravili na skupno glasbeno pot. Skupina NoAir je z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti dodala alternativnim frekvencam več dinamičnosti. Osredotočena je na melodičnost, ki se kaže s številnimi preoblekami zvoka in ritma, ter družbenokritična in introspektivna besedila. Ker se glasbeniki radi poigravajo s skrajnostmi alternativne in popularne kulture, so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar alternativni pop. Lahko ga primerjamo s post-rockom in grungeem z velikih odrov.

Prvenec z osmimi avtorskimi skladbami so najprej izdali na spletnem portalu Bandcamp v digitalni obliki, nedavno pa tudi na zgoščenki.

NoAir s prvencem ”Existential” v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele