Niko Klanšek, uspešen mlad podjetnik, z ne več tako mladima podjetjema in desetletjem izkušenj v Združenih državah Amerike, predstavlja pametno električno kolo FlyKly! Kako prepoznati dobro idejo, kakšna je podjetniška Ljubljana v primerjavi z New Yorkom in o pametnem kolesu, ki spreminja mesta in razmišljanje uporabnikov!

Največ koles prodajo v Ameriko, Nemčijo in Avstralijo

Niko Klanšek, uspešen mlad podjetnik z ne več tako mladima podjetjema in desetletjem izkušenj v Združenih državah Amerike, predstavlja pametno električno kolo FlyKly! Klanšek je podjetniško pot začel pri 18-ih, s prodajo zdravih smutijev po New Yorku. Vmes je nastalo nekakšno družabno omrežje za športnike, danes pa s podjetjem BizMe pomaga mladim, ki so na začetku podjetniške poti, s podjetjem FlyKly pa spreminja razmišljanje urbanih kolesarjev.

Zanimivo, kljub družinski tradiciji je, ko je odhajal  na študij v New York, želel postati košarkar: “V Ameriki sem spoznal, da lahko iz svoje male ideje narediš veliko stvar. Pa spreminjaš svet in pomagaš, da postane boljši – to me je prepričalo.”

“Verjamem v to, da je treba deliti ideje in znanje! Vsi imamo ideje, moramo jih deliti naprej, da ti jih nekdo pomaga oblikovati. Ko sem začel, sem imel ogromno mentorjev. Nismo bili konkurenca, pomagali smo si, se izognili istim napakam.”

Vsak lahko svoje kolo spremeni v pametno električno kolo

Smart Wheel – pametno kolo: vsebuje motor, ki poganja vaše kolo

Smart light – pametna lučka 3v1: lučka in držalo za telefon, ki omogoča polnjenje pametnega telefona

Aplikacija FlyKly – prikazuje lokacijo vožnje, ki jo lahko delite in pomagate, da mesta postanejo bolj prijazna kolesarjem

Za uspeh so potrebni ekipa, zgodba in komunikacija s kupci

“Slovenci smo kar v redu, mogoče potrebujemo malo več poguma,” pravi Niko Klanšek in opozarja na uspešne projekte, ki so želeno dosegli predvsem z dobro zgodbo.

“Vzel sem kolo in šel med ljudi. V New Yorku sem se postavil na vogal, obvestil ljudi na družbenih omrežjih in so prišli. V Evropi sem šel po sedmih mestih, ljudje so se vozili s kolesom, potem smo se odločili še za sedem testnih lokacij po svetu, ena je tudi v Ljubljani.”

Maruša Kerec