Počitnice na morju so za mnoge samoumevne, za mnoge nedosegljive, za nekatere pa bodo letos tudi s pomočjo naših poslušalcev končno dosanjane sanje . . .

Počitnice na morju so za mnoge samoumevne, za mnoge nedosegljive, za nekatere pa bodo letos tudi s pomočjo naših poslušalcev končno dosanjane sanje.

“Ganljiv občutek je, ko se peljemo z avtobusom in otroci zagledajo ogromno količino vode. Takrat nastane kratka tišina in kar naekrat zakričijo ‘morje’. Če tega ne doživiš, ne moreš verjeti.”

Otroci se na letovanjih odprejo, povejo svoje žalostne zgodbe. Če želijo, dobijo otroci tudi posebno strokovno pomoč. Dobijo razumevanje in občutek, da je njihovo stisko končno nekdo slišal in razumel.

“Če se sami postavimo v brezizhodni položaj, je naše psihično stanje na ničli. Ko pa se izpoveš, je čisto drugačen občutek. Stanje se ne spremeni, ampak počutje je bistveno boljše. Vsak dan šteje, vsak pogovor šteje. Otroci vidijo, da niso sami.”

Kako pomagati?

S POSLANIM SMS: pošljite geslo BOTER5 na 1919 in darovanih 5 evrov bo v celoti namenjenih za počitnice otrok.

 Z NAKAZILOM:

Podatki za UPN

ZPM Ljubljana Moste Polje zagotavlja, da bo nakazani denar v celoti, brez stroškov ali provizij, porabljen za počitnice otrok.

Dodatne informacije so na voljo na  telefonskih številkah ZPM 01-5443-043 in 01-5443-042, e-pošta info@zpmmoste.net.  in pri novinarki Vala 202 Jani Vidic na naslovu jana.vidic@rtvslo.si. Odgovori na najpogostejša vprašanja tistih, ki bi radi pomagali družinam iz naših zgodb, so zbrani tukaj.

 

Val 202