"Neoliberalizem so kodirani izrazi, ki pri ljudeh vzbujajo občutek, da vsi razmišljamo enako."

Marcel Štefančič jr. je filmski kritik in publicist, avtor več kot 70 knjig ter voditelj oddaje Studio City.

"V Sloveniji se slovenski film nenehno začenja znova, z vsakim filmom posebej. K filmu smo prišli pozno, prvi zvočni film smo dobili leta 1948, šele leta 2000 pa je prva ženska režirala slovenski celovečerni film."

To, da se zgodovina slovenskega filma z vsakim filmom začenja znova, je tipično povezano tudi s tem, da se zgodovina Slovenije, Slovencev ali slovenstva prav tako vedno začenja znova. "Filmi, posneti po noveli, so boljši. Če Slovenci snemajo film po romanu, takoj mislijo, da morajo posneti celo knjigo."

Marcel Štefančič: "Internet je poln Hitlerja, daje mu legitimnost. Ljudi je začel zabavati, internet je poln njegovih izjav in šal. Zašli smo."

— Val 202 (@Val202) July 12, 2015

Že dobrih 17 let vsako nedeljo priprave na Studio City

Uigrana ekipa oddajo pripravlja že 17 let in pol: "Najboljša improvizacija je zrežirana improvizacija! Tega se naši komiki ne zavedajo. V Ameriki noben stavek ni izmišljen in ne pade z neba v tistem trenutku! Kot so včasih rekli, če ni napisano, ni na odru."

"Hitrost je lastnost in stališče. Če na televiziji ne govoriš hitro, te nihče ne posluša. Če govoriš hitro, tudi hitreje razmišljaš."

Ljubljana je kolekcija vasi

Živi v Ljubljani, a pravi, da je ta samo kolekcija vasi. Ni veliko razlike med Kosezami in Vrhniko: "Morda je na Vrhniki celo bolje kot v Kosezah. Da si ne bo kdo česa domišljal, ljudje tukaj živijo kot na vasi! Urbana otoka sta Kino Šiška in Metelkova, morda še kakšen, potem mesta počasi zmanjka."

Nina Zagoričnik