Za Ime tedna ste tokrat izbrali Nedeljka Grgića, ki je bil v akciji Znanilci upanja izbran za najbolj srčnega med zdravstvenimi tehniki.

"Znanja, kako ravnati z ljudmi, ne dobiš v šoli. Prineseš ga od doma ali ga dobiš z izkušnjami."

Za ime tedna ste tokrat izbrali medicinskega tehnika Nedeljka Grgića, ki je bil v akciji Znanilci upanja izbran za najbolj srčnega med zdravstvenimi tehniki. Bolniki z rakom in njihovi svojci so ga prepoznali kot osebo, ki ne zdravi le z zdravili in terapijami, temveč tudi s smehom in dobro voljo. Gre za znanje, ki ga človek dobi doma in z izkušnjami. "Štejejo malenkosti, kot je jutranja kava in pogovori o vsem, ne zgolj bolezni." In pacienti so za takšen odnos hvaležni. "Največkrat rečejo hvala, pošljejo kakšno dopisnico ali pokličejo, nekateri prinesejo tudi sladoled."

Med kandidati sta bila še:

Andrej E. Skubic, pisatelj, ki je za roman Samo pridi domov prejel Delovo nagrado kresnik za najboljši slovenski roman. V njem se loteva političnega tajkunstva in korupcije, aktualne teme, ki v slovenski literaturi še ni bila deležna ustrezne obravnave.

Jaša Lah, učenec 5. razreda podružnične šole Kokrica OŠ Franceta Prešerna v Kranju, ki je v šolski akciji zbiranja starega papirja pokazal izjemno solidarnost, zbral eno tono papirja in s tem prispeval znaten del sredstev v šolski sklad za vse učence.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1€ za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Val 202