Na piedestalu je s prvencem z naslovom ”The Art of Suspended Judgement” gostoval istrski MeduzaleM.
Kolektiv MeduzaleM od leta 2005 kali vizijo glasbenega eksperimenta brez zadržkov do zvrsti. V desetletju je skupina doživela različne menjave, z vsako novo postavo je neobremenjeno ustvarjala zven številnih vplivov in pristala v zdajšnji power trio postavi: Matjaž Karlovčec na baskitari, Blaž Kocina na bobnih in Rok Soczka Mandac, vokal in kitara.
Večji del prvenca so člani posneli v živo v ankaranski vadnici in ga sami tudi sproducirali in izdali v samozaložbi. Med snemanjem je nastalo še toliko idej in posnetkov, da v MeduzaleMu že razmišljajo o naslednjem albumu.
Julija bo MeduzaleM nastopil na festivalih: v petek, 24. julija, na Izola mjuzik festu v Hangarju v Izoli, v soboto, 25. julija, pa na Sun Rock Festu v Praprotu na tržaškem Krasu.

Na piedestalu je s prvencem ”The Art of Suspended  Judgement’ gostoval istrski MeduzaleM”.

Kolektiv MeduzaleM od leta 2005 kali vizijo glasbenega eksperimenta brez zadržkov do zvrsti. V desetletju je skupina doživela različne menjave, z vsako novo postavo je neobremenjeno ustvarjala zven številnih vplivov in pristala v zdajšnji power trio postavi:  Matjaž Karlovčec (Campo Krizi, EBFAD, Hiram, Suisound) na baskitari, Blaž Kocina (Low Peak Charlie) na bobnih in Rok Soczka Mandac (Suisound, Corkscrew),  vokal in kitara.

MeduzaleM je letošnjo pomlad pričakal s prvencem ”The Art of Suspended  Judgement”.  Večji del albuma so člani posneli v živo v ankaranski vadnici in ga sami tudi sproducirali in izdali v samozaložbi. Na albumu je šest skladb, ki jih je napovedal izdani anti-singel Spastic Fuck, za katerega so izdali animirani video. Med snemanjem je nastalo še toliko idej in posnetkov, da v MeduzaleMu že razmišljajo o naslednjem albumu.

The Art of Suspended Judgement bi lahko brez pomoči prijateljev strokovnjakov za vedno ostal ujet v ankaranskem podzemlju. Za poudarjanje in izenačevanje frekvenc je poskrbel Gabriel Ogrin. Za grafično izvedbo fizične izdaje sta poskrbela mlada umetnika, Nives Marković z odtrganimi ilustracijami in Miloš Mihajlović s končnim oblikovanjem. ”The Art of Suspended  Judgement” predstavlja ”ples Alejandra Jodorowskega, Ingmarja Bergmana, Velikega Lebowskega in izročilo Davida Bowieja”. Prvenec so premierno zavrteli 9. aprila v koprskem Cameralu, v živo pa so pesmi predstavili že naslednji dan, 10. aprila, na koncertu v Ankaranu. Nato so ga koncertno predstavili na različnih prizoriščih.

Junija je Radio Študent objavil udeležence letošnjega Klubskega maratona, ki bo tako kot vsako leto po različnih slovenskih klubih potekal jeseni. Eden izmed šestih izbranih klubskih maratoncev je postal MeduzaleM.

Julija bo MeduzaleM nastopil na festivalih: v petek, 24. julija, na Izola mjuzik festu v Hangarju v Izoli, v soboto, 25. julija, pa na Sun Rock Festu  v Praprotu na tržaškem Krasu.

Pred tem pa je MeduzaleM s prvencem ”The Art of Suspended  Judgement” gostoval v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele