V prvi julijski oddaji Na piedestal smo gostili mlado rockersko skupino DreamOn in predstavili njen prvenec z naslovom ''Vikend zvezda''.
DreamOn je zmes različnih glasbenih svetov, združenih v udarni rockerski val, ki ga pod vodstvom karizmatične pevke DašeDream sestavljajo še kitarist JanOn, bobnar JakaOn in baskitarist AlešOn. In kot pravijo: ''Glasba DreamOn je veselje, žalost, norčavost spontanost, razigranost, pa tudi zasanjanost, nostalgija, za piko na i pa tudi kanček bodic. Je mlada, sveža in polna energije - je DreamOn.''.
Člani gorenjsko-ljubljanske skupine so na prvenec Vikend zvezda, ki so ga izdali v samozaložbi, uvrstili enajst avtorskih skladb. Med njimi prevladujejo energični rock singli, a najde se tudi kakšna balada. Njihova besedila, tako družbenokritična kot osebnoizpovedna, so prežeta z realnostjo in polna življenja.
DreamOn bo svojo avtorsko glasbo koncertno predstavil: 17. julija na Motozboru Kranj, 29. julija pa na festivalu Schengenfest v Vinici.

V prvi julijski oddaji Na piedestal smo gostili mlado rockersko skupino DreamOn in predstavili njen prvenec z naslovom ”Vikend zvezda”.

DreamOn je zmes različnih glasbenih svetov, združenih v udarni rockerski val, ki ga pod vodstvom karizmatične pevke DašeDream sestavljajo še kitarist JanOn, bobnar JakaOn in baskitarist AlešOn. In kot pravijo: ”Glasba DreamOn je veselje, žalost, norčavost spontanost, razigranost, pa tudi zasanjanost, nostalgija, za piko na i pa tudi kanček bodic. Je mlada, sveža in polna energije – je DreamOn.”.

Člani gorenjsko-ljubljanske skupine so se spoznali na začetku leta 2012. Takrat jih je nekega večera združil jam na zaprašenem podstrešju. Odlična kemija med člani in želja po nadaljnjem ustvarjanju in igranju avtorske glasbe v živo sta pripomogli k nastanku zasedbe DreamOn. Istega leta so izdali svoj prvi single Tajfunsky. V njem so se lotili aktualne problematike lažnivih tajkunov. Zanj so posneli tudi videospot, ki so ga premierno predstavili novembra 2012.

Marca leta 2013 so izdali drugi single, balado z naslovom Asiti, ki opeva posameznikovo drugačnost kot nekaj pozitivnega in edinstvenega. Po koncertih in prvi koncertni turneji po Sloveniji, od Gorenjske do Štajerske in Primorske, so si z nastopi na predizborih priborili tudi naslov absolutnega zmagovalca obetavnih glasbenih skupin na Rock Otočcu in nastopili na velikem odru našega največjega rock festivala. Obudili so večni hit slovenske popevke z odlično priredbo skladbe Orion. S skladbo Vikend zvezda so se uvrstili na kompilacijo Val014 – Imamo dobro glasbo.

Koncertirali so … ustvarjali avtorsko glasbo – ”DreamRock”, glasbo s sporočilnostjo in globljim pomenom. Njihova besedila, tako družbenokritična kot osebnoizpovedna, so prežeta z realnostjo in polna življenja.

Prvenec so posneli v studiu Evolucija, mix in mastering sta delo Simona Jovanoviča. Na plošči Vikend zvezda, ki so jo izdali v samozaložbi, je enajst avtorskih skladb. Med njimi prevladujejo energični rock singli, a najde se tudi kakšna balada. Naslovno skladbo plošče Vikend zvezda, ki je tudi novi single, že spremlja videospot.

Po koncertni premieri prvenca Vikend zvezda v ljubljanskem Orto Baru konec maja 2015 DreamOn svojo avtorsko glasbo predstavlja na nastopih na različnih prizoriščih po Sloveniji. 17. julija bodo tako koncertirali na srečanju motoristov na Motozboru Kranj in 29. julija na festivalu Schengenfestu v Vinici. Ob koncu poletja in v jeseni načrtujejo klubsko koncertno turnejo po Sloveniji.

DreamOn s prvencem ”Vikend zvezda” v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele