28-letni Ptujčan Damjan Habjanič, strasten navijač nogometnega kluba Maribor, je bil dolga leta zgolj zavzet opazovalec športa. Takrat so se mu zelo opazno nabrali tudi kilogrami in ko jih je bilo že 155, se je odločil močno spremeniti življenjske navade. Kakšna je bila pot, na kateri je v dveh letih skoraj prepolovil svojo težo in kako namerava jeseni s prav posebnim izzivom kronati svojo največjo življenjsko zmago?

28-letni Ptujčan Damjan Habjanič, strasten navijač Nogometnega kluba Maribor, je bil dolga leta  zgolj zavzet opazovalec  športa. Takrat so se mu zelo opazno nabrali kilogrami, in ko jih je bilo že 155, se je odločil močno spremeniti življenjske navade. “Po službi sem prišel domov, se najedel, šel spat, se takoj spet najedel, gledal televizijo in spet šel spat. Vsako jutro sem se zbudil zelo utrujen.” Pil je veliko gaziranih in alkoholnih pijač, gibal se skorajda ni. Nato se je odločil to spremeniti.

V dveh letih je prepolovil svojo težo, zdaj ima 81 kilogramov. Na tej poti je povsem spremenil svoje življenjske navade, odpovedal se je nezdravi prehrani in se počasi začel ukvarjati s športom. Postavil si je zelo jasne cilje.

“Vsak ponedeljek sem želel imeti kilogram manj. Na koledarju sem označeval uspešne z zelenim in neuspešne z rdečim markerjem. To me je zelo motiviralo.”

S prav posebnim izzivom zdaj želi kronati svojo največjo življenjsko zmago  jeseni bo tekel na maratonu v New Yorku.

Nataša Kuhar