Slaba tri leta pred obletnico osvojitve olimpijskega zlatega odličja v Londonu bo naša gostja v pogovorni oddaji V sredo judoistka Urška Žolnir. Štajerka iz Pernovega pri Žalcu je letos sporočila, da je njene športne poti dokončno konec, nazadnje pa je na tekmovalni blazini stala lani, ko je na evropskem prvenstvu v Montpellierju v Franciji osvojila bronasto odličje med ekipami.

Nase je Urška Žolnir prvič opozorila na domačem mladinskem prvenstvu ob koncu 90. let prejšnjega stoletja v Ljubljani. Od tedaj skorajda ni bilo tekmovanja, na katerem ne bi bila uspešna. Že pred 11 leti v Atenah je članica Sankakuja v Atenah z bronom osvojila prvo slovensko judoistično olimpijsko odličje.

Po razočaranju v Pekingu, kjer je končala na 7. mestu, pa je dokončno zablestela v Londonu, kjer ji v njeni kategoriji ni bila kos nobena nasprotnica. Urška Žolnir je za slovenski judo osvojila tudi prvo odličje na svetovnem prvenstvu, leta 2007 v Kairu. Ob obilici medalj pa se je veselila tudi naslova evropske prvakinje.

"Brez športa ne gre, to je moja droga!"

Pred obletnico osvojitve zlate olimpijske medalje pred slabimi tremi leti v Londonu smo se pogovarjali z judoistko Urško Žolnir. Štajerka s Pernovega pri Žalcu je letos sporočila, da je njene športne poti dokončno konec, nazadnje pa je na tekmovalni blazini stala lani, ko je na evropskem prvenstvu v Montpellierju v Franciji osvojila bronasto odličje med ekipami.

Nase je Urška Žolnir prvič opozorila na domačem mladinskem prvenstvu ob koncu 90. let prejšnjega stoletja v Ljubljani. Od tedaj skoraj ni bilo tekmovanja, na katerem ne bi bila uspešna. Že pred enajstimi leti je članica Sankakuja v Atenah osvojila prvo slovensko judoistično olimpijsko medaljo, bronasto.

“V tej zlati olimpijski medalji so vse prejšnje medalje in 20 let dela.” 

Urška Žolnir

Po razočaranju v Pekingu, kjer je končala na sedmem mestu, je dokončno zablestela v Londonu –  tam ji v njeni kategoriji ni bila kos nobena nasprotnica. Urška Žolnir je za slovenski judo osvojila tudi prvo medaljo na svetovnem prvenstvu, leta 2007 v Kairu. Ob medaljah pa se je veselila tudi naslova evropske prvakinje.

Dare Rupar