Spetek je dan za afne guncat, zato tokrat na Mihijevo gugalnico vabimo štirikratnega državnega podprvaka v nihanju primatov na srednjih gugalnicah, Godlerja – Jureta Godlerja. Spet čez pet.

"Urban Slovenec je hipster, ustvarjalec. Po vsej verjetnosti pa smo vsi malo kmetavzarji"

Spetek je dan za afne guncat, zato smo tokrat na Mihijevo gugalnico povabili štirikratnega državnega podprvaka v nihanju primatov na srednjih gugalnicah, Godlerja  Jureta Godlerja.

Jure konstantno išče Slovenca v sebi: “Veliko pizdakam, kričim, veliko stvari mi gre na živce … to je Slovenec v meni.” Sicer pa pravi, da Slovenci nismo smešni in vedno slabe volje.

“Če nimaš smisla za stvari, je vseeno, ali greš v Berlin, v Ameriko ali pa ostaneš doma v Sloveniji. Ne vem, od kod ta slaba volja Slovencev, mogoče zato, ker gre državi slabo?”

Na svojih nastopih in v oddajah se ne ukvarja z nacionalnim karakterjem, vedno se najprej vpraša, kaj je njemu smešno: “Odkar delam novo oddajo in se ukvarjam s temi politiki … tega pa res ne vem, kaj tem politikom špila.”

Jure: “Ljudje se mi smejijo, ne da kar koli naredim. In to mi gre na živce.”

Miha: “Zakaj? Saj si profesionalni guncač afen.”

Jure: “Res je, ampak v trgovino pridem pač po 15 dag pariške, ne ksihtov delat. To je tebi sicer smešno, jaz sem pa lačen.”

Miha Šalehar