Po nekaj letih glasbenih izkušenj, solističnih ali v različnih glasbenih zasedbah, so Martin Klepec – Emka, Maja Šebenik – Sheby in Rok Kadoič – Kox, pred kratkim združili znanje in moči. Družbeno kritično držo so že pred več kot tremi desetletji zavzeli tudi slovenski punkovski veterani Via Ofenziva. V oddaji se bo oglasil še Joe Mount, vodja, pevec in kitarist odličnih Metronomy.

Mehova nova z naslovom "Ja, pa ja"

Na slovenski Obali, natančneje v Bertokih bodo zvečer proslavili petdeseto obletnico izida ene izmed največjih uspešnic večnih Rolling Stonesov, Satisfaction. Prepričani smo, da boste neskončno zadovoljni, ko boste zaslišali štiri odlične pevce, ki bodo ob tej priložnosti izvajali še nekatere druge pesmi tega planetarno popularnega benda.

Pri nas pa je še kako priljubljen Drago Mislej Mef, kantavtor in odlični besedilopisec, ki je znova na pohodu z Narodno-osvobodilnim Bandom (NOB), saj do konca leta pripravljajo novi album. Na njem pa bo tudi singl z naslovom Ja, pa ja. Mef ga je za Val 202 razčlenil s stališča jezikoslovcev in nas seznanil z njegovimi možnimi stranskimi učinki. 

Slišali smo tudi nekaj misli Nenne, kitaristke in pevke skupine Of Monsters and Man. Poklicali smo jo pred njihovim koncertom, saj bodo že v začetku prihodnjega tedna zaigrali na zagrebškem festivalu INmusic. Pred prihodom Boba Dylana v ljubljanske Stožice smo strnili še nekaj stavkov o neutrudnem ameriškem rockerju.

Aida Kurtović