Letovanja brez staršev, v novem okolju, z vrstniki iz povsem drugačnih okolij, so neprecenljiva izkušnja za vse otroke, še posebej pa za tiste, ki vse leto živijo v pomanjkanju vseh vrst. Kot pravijo dolgoletni vzgojitelji Estera, Sabina, Saša, Matjaš in Boris, tisti otroci, ki na letovanja prihajajo s pomočjo donatorjev, vse pogosteje nanje prihajajo brez najosnovnejše opreme in so vse pogosteje - željni hrane.

"Sicer smo hodili tudi na bazen, a najbolj željno so otroci čakali na hrano. Po kosilu so že spraševali, kdaj bo malica."

Letovanja brez staršev, v novem okolju in z vrstniki iz povsem drugačnih okolij so neprecenljiva izkušnja za vse otroke, še posebej pa za tiste, ki vse leto živijo v pomanjkanju vseh vrst. Kot pravijo dolgoletni vzgojitelji Estera, Sabina, Saša, Matjaš in Boris, tisti otroci, ki na letovanja prihajajo s pomočjo donatorjev, vse pogosteje nanje prihajajo brez najosnovnejše opreme in so vse pogosteje – željni hrane. “Predvsem sladkarije gledajo z velikimi očmi.”

Otroci pridejo tudi z napol praznimi boršami, v katerih je pogosto le kakšna plesniva brisača, “fantje pa pridejo s kopalkami od sestrice”. Voditelji imajo s seboj vedno tudi potovalke čistih oblačil in kopalk, ki jih otroci po letovanju lahko vzamejo domov.

Da bi lahko brezskrbnost otroštva vsaj nekaj dni doživeli tudi otroci iz projekta Botrstvo, lahko pripomorejo tudi sredstva, darovana s pomočjo SMS-sporočil. 5 evrov, darovanih s poslanim geslom BOTER5 (pisano brez presledka), pomeni 5 evrov, ki bodo v celoti in brez odbitkov porabljeni za počitnice otrok s socialnega dna.

Jana Vidic