V zadnjem majskem Expressu najprej Siddhartino novost Ledena. O festivalu Godi bodi bo več povedal Janez Dovč, sledi 6Pack Čukur s Keramičarskim bluzom, pred koncertnim napovednikom pa še pogovor z bluesovsko kitaristko in pevko Ano Popović pred njenim nastopom v Ljubljani.

Košček popa in nato še ščepec punka smo tokrat primešali v Expressov koktajl. Gre namreč za dve sveži novici in tudi dve novi godbi, ki sta nam jih postregla Igor Dernovšek, kitarist pri domačih punk starostah Niet, in Andrej Pompe, klaviaturist pri veteranih slovenske pop glasbe, skupini Panda.

Mislila sva, da nama bo uspelo je naslov singla, s katerim Niet napovedujejo novi album. Izšel naj bi še to jesen. Moj ljubi mir pa je pesem, ki bo na Pandinem prav tako novem glasbenem projektu. Igor in Andrej sta v oddaji povzela tudi najbolj pomembne podrobnosti o najnovejših skladbah in tudi o njihovih prihajajočih albumih.

Pred rednim Koncertnikom smo slišali tudi izsek iz telefonskega pogovora z ameriškim glasbenikom Danom Deaconom, ki v sredo nastopa v Ljubljani.

Aida Kurtović