Za Ime tedna ste izbrali Urško Sršen, soustanoviteljico startup podjetja Bellabeat, ki razvija visokotehnološke naprave za spremljanje nosečnosti. V Londonu je v sklopu prestižnih Europas nagrad, prejela priznanje za najboljše mlado evropsko podjetje na področju zdravstva.

"Delam ves čas. Startup podjetje je moje življenje."

Za ime tedna ste izbrali Urško Sršen, soustanoviteljico zagonskega podjetja Bellabeat, ki razvija visokotehnološke naprave za spremljanje nosečnosti. V Londonu je v okviru prestižnih nagrad Europas dobila priznanje za najboljše mlado evropsko podjetje na področju zdravstva.

Urška in njen poslovni in zasebni partner Sandro Muru razvijata tehnološko napredne izdelke za moderne ženske: "Naš najnovejši izdelek je pametni obesek, ki spremlja aktivnosti ženske in skrbi za njeno zdravje. Razvijamo tudi izdelke za spremljanje nosečnosti.

"Naša največja težava je, da se kot Evropejci bojujemo na ameriškem tržišču. Mentaliteta je drugačna."

Linijo izdelkov Bellabeat v obliki drevesnega lista lahko lastnice nosijo tudi kot lep kos nakita, a je obesek hkrati sledilnik aktivnosti, saj lahko ženska z njim spremlja svoj spanec in stres, obenem pa jo opozarja na daljšo neaktivnost ter jo tako nevsiljivo spodbuja h gibanju.

"Imamo tri pisarne, tudi na Kitajskem. Za nas dela 40 ljudi, smo že kar veliko podjetje." 

Kandidata sta bila tudi:

Breda Kutin, predsednica Zveze potrošnikov Slovenije, neodvisne nevladne organizacije, v kateri so v 25 letih razvili svetovanje in primerjalno testiranje, v zakonodajnih razpravah pa zagovarjali glas potrošnikov in postavili visoke standarde varovanja potrošnikov.

Franci Zlatar, vodja programa Migracije in član programske ekipe Festivala migrantskega filma, ki v okviru Slovenske filantropije nenehno opozarja na različne plati migracij in ozavešča javnost o težavah pri integraciji priseljencev v novo družbeno okolje.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano sporočilo SMS smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Val 202