Po številnih opozorilih na šolskem ministrstvu vendarle predvidevajo obširno in celostno prenovo učbeniških skladov s postopnim uvajanjem jeseni. Bodo s predvidenim načrtom uničene, dotrajane in celo neveljavne izvode v osnovnih šolah dokončno postavili v preteklost in pravočasno nadomestil z novimi? Za koliko časa in na čigav račun?

Po številnih opozorilih na šolskem ministrstvu vendarle predvidevajo obširno in celostno prenovo učbeniških skladov s postopnim uvajanjem jeseni. Bodo s predvidenim načrtom uničene, dotrajane in celo neveljavne izvode v osnovnih šolah dokončno postavili v preteklost in pravočasno nadomestil z novimi?

Še leta 2009 je bilo na voljo nekaj več kot 5 milijonov evrov za delovanje učbeniških skladov, potem pa so sredstva drastično padla. Miha Kovač je prepričan, da gre na področju šolskih učbenikov za sistemske težave, “ker se prenove učnih načrtov lotevamo histerično in nevrotično, ko določenemu ministru pač pade na pamet se začne prenova na horuk, Finci načrte prenavljajo na vsakih 10 let.”

Boris Žgajnar