"S kolegi, mladimi ekonomisti, prihajamo v konflikt, ker enačijo spodnjo majico, nogavice, hlače, računalnik, s hrano."

Dr. Aleš Kuhar sicer prihaja iz glasbene družine in glasba je bila tudi nekoč njegova največja ljubezen. "A nato me je stran odpeljala ljubezen do narave in kmetijstva," pravi agrarni ekonomist, ki v Sloveniji opaža nekatere sporne prakse v prehrambni industriji: "v mesno-predelovalni industriji opažamo nenavadne prakse, npr. mesne pripravke s precej daljšim rokom trajanja". Potrošnikom zato priporoča: "Ko presojamo, ali je procesirano živilo dobro, naj nam bo vodilo, koliko stane kilogram osnovnega živila v tem izdelku."

O težavah slovenskega kmetijstva in samooskrbi pravi, da velikokrat napačno razumemo določene pojme. "Samooskrba pomeni predvsem krepitev konkurenčnosti. Napačno jo razumemo kot pasivno zaščito pred tujci" In v tem pogledu je razumevanje globalnega sveta "tisto, kar mislim, da Slovenijo lahko reši."

Spregovoril pa je tudi o enologiji ter vinarstvu, kjer ugotavlja: "Med velikimi in majhnimi vinskimi kletmi v Sloveniji vidim nepotreben konflikt. V tujini tega ne poznajo."

#ng Dr. Aleš Kuhar: "Disciplinirano vinoljubstvo pomeni razstavljati, okušati in poskušati razumeti vino."

— Val 202 (@Val202) May 17, 2015

Nataša Zanuttini