Družinski dan s hišnimi ljubljenci so poimenovali dogodek, ki je bil prejšnjo sredo organiziran ob gimnaziji in veterinarski šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Zato, da so svoje aktivnosti in znanje predstavili dijaki, ki se učijo tudi v prvi šolski veterinarski ambulanti pri nas, in da so se na koncu koncev med seboj družili tudi lastniki različnih hišnih živali. Ne, to niso samo psi. So tudi podgane, kače, legvani. Na kaj vse niti ne pomislimo, ko govorimo o hišnih ljubljenčkih? O tem tokrat dijaki BIC-a v Noetovi bandi.

Družinski dan s hišnimi ljubljenci so poimenovali dogodek, ki je bil prejšnjo sredo organiziran ob gimnaziji in veterinarski šoli Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana. Zato, da so svoje aktivnosti in znanje predstavili dijaki, ki se učijo tudi v prvi šolski veterinarski ambulanti pri nas, in da so se na koncu koncev med seboj družili tudi lastniki različnih hišnih živali. Ne, to niso samo psi. So tudi podgane, kače, legvani. Na kaj vse niti ne pomislimo, ko govorimo o hišnih ljubljenčkih?

Šola ni šala, a šolarji znajo pripraviti prav zabaven dogodek. In tak je bil prejšnjo sredo ob Cesti v Mestni log ob gimnaziji in veterinarski šoli biotehniškega izobraževalnega centra v Ljubljani. Obiskovalcem so se predstavili dijaki in dijakinje, ki so predstavili tudi prvo in edino šolsko veterinarsko ambulanto. To je eden od projektov, na katerem sodelujejo dijaki gimnazije in veterinarske šole BIC Ljubljana. Ni pa edini.

Dijaki sodelujejo še pri enem projektu, povezanem s psi – Modi pes. Gre za projekt preprečevanja pasjih ugrizov. Statistika namreč pravi, da največ ugrizov doživijo otroci do 12. leta. Zato so tam pripravili gradivo, s katerim želijo poučiti otroke, kako se vesti ob psu, kako prepoznati prijaznega in kako ravnati, če je nevaren.

Na prvem Družinskem dnevu s hišnimi ljubljenci so obiskovalci izvedeli, da je osnovna dolžnost lastnika, da svojo žival – kljub njenim nagonom– vzgoji tako, da ni nevarna.

Veronika Gnezda