Od slovenskih zdravstvenih razprtij preko Makedonije in Dunaja nazaj v Slovenijo.

Ta teden smo lahko spoznali, da razvpiti Woody Allen nima pojma o Sloveniji in Slovencih. Ko je pred leti v svoji knjigi  Stranski učinki zapisal misel, češ da je človek res čudovito naivno bitje , saj smrt vedno dojema kot nekaj, kar se dogaja drugim – je na daleč zaobšel kraje na sončni strani Alp.

Še več zgražanja je postopoma poželo spoznanje, da gre pri aferi Radan le za vrh ledene gore in da je očem prikrito še vse kaj hujšega. Stroka je dokončno šokirana. Med Slovenci velja smrt za prav posebno temo, kar je s pridom izkoriščal  že naš največji pesnik, ki je na njej zgradil svojo kariero .

Za nekdanje sodržavljane Makedonce nam je sočutja za njih med kumanovskimi tragičnimi dogodki ostalo za kak dan ali dva. Minulo nedeljo in ponedeljek smo tako opozicijski kot provladni shod spremljali le še s pomilovanjem.

Pa kaj bi spet zlivali zgolj gnojnico, ko pa smo lahko optimisti sodeč po stavniških kvotah naše  evropopevke, ki nas utegne popeljati med oblake po uvrstitvi v finale 60. Eurosonga na Dunaju.

Damjan Zorc