Ime tedna je postal Franc Gornik, dirigent in zborovodja Partizanskega pevskega zbora iz Ljubljane. V zboru, ki ima že več kot 2000 nastopov, z zagnanim delom ohranja izvirno partizansko in domoljubno pesem iz zgodovine zadnjih sto let.

"Prav je, da se pesem izvaja takšno, kot se je rodila"

Za ime tedna ste tokrat izglasovali Franca Gornika, dirigenta in zborovodj0 Partizanskega pevskega zbora iz Ljubljane. V zboru, ki ima že več kot 2000 nastopov, z  zagnanim delom ohranja izvirno partizansko in domoljubno pesem iz zgodovine zadnjih sto let.

 

Kandidata sta bila še:

Anej Košorok, osem letni fant, ki je zaradi hude oblike mišične atrofije priklenjen na invalidski voziček. Da bi staršem pomagal zbrati denar za dvigalo, ki ga potrebuje, je napisal, ilustriral in izdal knjigo "Dogodivščine pošastic".

Jaša (Mrevlje-Pollak), avtor projekta "Zaklop/Nasilna nuja za utelešeno prisotnost upanja". Na 56. mednarodni likovni razstavi v Benetkah je zastopal Slovenijo in za celotno trajanje bienala s postavitvijo dela povezal umetnika, njegove sodelavce in publiko.

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202