Tokrat smo se na Nedeljski izlet podali med griče osrednjih slovenskih goric, v kraj, ki lepo napreduje v maniri slovenskega občinsko-komunalnega booma in kjer je moč najti tudi nekaj malega ekstravagance.

Tokrat smo se na Nedeljski izlet podali med griče osrednjih slovenskih goric, v kraj, ki lepo napreduje v maniri slovenskega občinsko-komunalnega booma in kjer je moč najti tudi nekaj malega ekstravagance.

“Cerkvenjak” je dobil ime po cerkvi, le da je žensko obliko spremenil v moško. V kraju, ki lepo napreduje v maniri slovenskega občinsko-komunalnega booma je moč najti tudi nekaj malega ekstravagance. Predvsem popotniku počije oko na prečudoviti neorenesančni vili, ki stoji na vrhu položnega slemena ob robu vasi.

Kilometer ali dva iz centra Cerkvenjaka je namreč mogoče zamenjati kulturo, običaje jezik in navade ter užiti lep košček multikulturne prakse v pristnem južnoameriškem okolju. Sledite znakom ali govoricam do “Pachamama centra“!

"Pachamama center” je prostor, kjer se stikata nebo in zemlja.

foto: Marko Radmilovič

“Kunova” se reče zaselku, kjer sta si zakonca Dhiraj in Luz, Slovenec in Perujka, uredila svoj dom in ga posvetila materi zemlji. V skladu s starodavnimi učenji in predvsem v soglasju z naravo in njenimi zakoni, raste in sobiva človek znotraj naravnega okolja, tako zelo drugače, kot to počne svet zunaj teh nekaj kvadratnih metrov svetišča “matere zemlje”.

 

Marko Radmilovič