Majski niz oddaj Na piedestal smo nadaljevali z radijsko premiero prvenca JFD skupine John F. Doe.
Člani blejske rockovske skupine John F. Doe so: Marko Zemljič – vokal, Aleš Svetina – kitara, Luka Zemljič – klaviature, Tilen Knaflič – baskitara, Bojan Marinko – bobni. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garage rocka.
Začetki skupine segajo v leto 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje živo. S skladbo Black Glitter so se udeležili natečaja in se uvrstili na kompilacijo ”Val 014 – Imamo dobro glasbo”.
Letos pa so v samozaložbi izdali prvenec z naslovom JFD. Plošča, ki je bila posneta živo, je odsev energične osebnosti skupine, tematika albuma pa so življenjska potovanja skozi različna obdobja. Deset skladb predstavlja zadnji dve leti ustvarjanja in iskanja pravih zvokov. Tri izmed skladb že spremljajo tudi videospoti.
Koncertna premiera prvenca bo v petek, 22. maja 2015, ob 21.00 v Kinu Šiška v Ljubljani.
Radijska premiera prvenca JFD in pogovor s članoma skupine John F. Doe pa je bila v oddaji Na piedestal.

Člani blejske rockovske skupine John F. Doe  so: Marko Zemljič – vokal, Aleš Svetina – kitara, Luka Zemljič – klaviature, Tilen Knaflič – baskitara, Bojan Marinko – bobni. Njihova glasba je zlitje različnih stilov, najbolj pa se poigravajo z zvoki indie in garage rocka.

Začetki skupine segajo v leto 2010, ko je skupino prijateljev združila želja po ustvarjanju kakovostne glasbe. Sledilo je iskanje koncertov in igranje živo.

S skladbo Black Glitter so se udeležili natečaja in se uvrstili na kompilacijo Val 014 – Imamo dobro glasbo.

Letos pa je izšel njihov prvenec z naslovom JFD. Plošča, ki je bila posneta živo, nakazuje na povezanost skupine in dopuščanje svobode inštrumentov za doseganje želenih učinkov. Temu prilagojeni sta harmonija in dinamika, celota pa je podprta s surovim zvokom inštrumentov in vokala. Prvenec JFD, ki so ga izdali  v samozaložbi, je odsev energične osebnosti skupine, tematika albuma pa so življenjska potovanja skozi različna obdobja. Deset skladb predstavlja zadnji dve leti ustvarjanja in iskanja pravih zvokov. Tri izmed skladb že spremljajo tudi videospoti.

Koncertna premiera prvenca JFD bo v petek, 22. maja 2015, ob 21.00 v Kinu Šiška v Ljubljani.

Radijska premiera prvenca JFD in pogovor s članoma skupine John F. Doe pa je bila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele