Ime tedna je postal Rudi Rauch, planinec in vodnik iz Tolmina, ki je v svoji 40 letni karieri na več kot 200 pohodov popeljal že več kot 14 tisoč pohodnikov. Še vedno aktiven planinec je pred kratkim praznoval 80 letnico. “Mojih 80 let me pri pohodih sicer malo ovira, ampak tega nočem priznati.”

200 pohodov in več kot 14 tisoč pohodnikov

Ime tedna je postal Rudi Rauch, planinec in vodnik iz Tolmina, ki je v svoji 40 letni karieri na več kot 200 pohodov popeljal že več kot 14 tisoč pohodnikov. Še vedno aktiven planinec je pred kratkim praznoval 80 letnico.  "Mojih 80 let me pri pohodih sicer malo ovira, ampak tega nočem priznati."

Pred pohodom natančno pregleda teren, ker mora upoštevati leta udeležencev. Letos jih še na nobenem pohodu ni bilo manj kot sto. "Statistiko vodim, ker upokojenci radi slišijo kaj o svojih dosežkih."

"Še noben naš pohod do zdaj ni odpadel. Vreme ni pomembno - gremo, pa kar bo, bo. V glavnem smo imeli srečo."

Kandidati so bili tudi:

Ana Roš, kobariška kuharica, ki so jo pri prestižnem kulinaričnem združenju Jeunes Restaurateurs d’Europe, ta obsega več kot 300 restavracij v 12 evropskih državah in Avstraliji, razglasili za najbolj talentirano kuharico letošnjega leta.

Andrej Škufca in Melinda Törökgyörgy, plesalca, ki sta na evropskem prvenstvu v Moskvi navdušila sodnike in občinstvo, zmagala v vseh petih plesih in si po petih letih skupnega plesanja priborila naslov najboljših v latinskoameriških plesih.

______________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202