Na letošnjem 68. Filmskem festivalu v Cannesu so premierno prikazali tudi dokumentarec o tragično preminuli pevki veličastnega glasu Amy Winehouse. Film zelo odmeva in že dobiva odlične kritike, saj je menda zelo spretno zmontiran, je izjemen, zahteven in hkrati šokanten filmski projekt. Neposredno na premieri si ga je ogledala Nina Zagoričnik, ki bo več o filmu povedala v Expressu. Bili smo na še eni zanimivi premieri, saj sta nas na predstavitev Enciklopedije človeka in soljudi, povabila njena snovalca Ksenija Jus in Blaž Grm. Naša znana glasbenika sta objavila album z zanimivim naslovom, osnovna misel, ki ga preveva pa je družbeno kritična. V vseh sedemnajst pesmih, kolikor jih je zbranih na tem cedeju, prevladujejo torej družbeno angažirana besedila, ki jih prepeva kopica priznanih slovenskih predvsem glasbenic. Na projektu seveda, ne primanjkuje niti moških glasbenikov, vse pa jih bo v Expressu poimensko predstavila kantavtorica Ksenija Jus. Nikakor pa nismo pozabili še na iztekajoči se Jazz Cerkno in prihajajočo Drugo godbo.


Na letošnjem 68. Filmskem festivalu v Cannesu so premierno prikazali tudi dokumentarec o tragično preminuli pevki veličastnega glasu Amy Winehouse. Film zelo odmeva in že dobiva odlične kritike, saj je menda zelo spretno zmontiran, je izjemen, zahteven in hkrati šokanten filmski projekt. Neposredno na premieri si ga je ogledala Nina Zagoričnik, ki bo več o filmu povedala v Expressu. Bili smo na še eni zanimivi premieri, saj sta nas na predstavitev Enciklopedije človeka in soljudi, povabila njena snovalca Ksenija Jus in Blaž Grm.

Naša znana glasbenika sta objavila album z zanimivim naslovom, osnovna misel, ki ga preveva pa je družbeno kritična. V vseh sedemnajst pesmih, kolikor jih je zbranih na tem cedeju, prevladujejo torej družbeno angažirana besedila, ki jih prepeva kopica priznanih slovenskih predvsem glasbenic. Na projektu seveda, ne primanjkuje niti moških glasbenikov, vse pa jih bo v Expressu poimensko predstavila kantavtorica Ksenija Jus. Nikakor pa nismo pozabili še na iztekajoči se Jazz Cerkno in prihajajočo Drugo godbo.

Aida Kurtović