V torek 12. maja 2015 je v Izštekane prišel dvojni pesniško-glasbeni udar! Moči sta posebej za oddajo združila ljubljansko Natriletno kolobarjenje s praho in mariborska Nina Bulatovix. Oboji so predstavili svojo žgočo, okoli ostre, neposredne, izbrušene pesniške besede zgrajeno glasbo. Seveda ni ostalo le pri tem, servirali so nam zanimiva glasbena gostovanja, nove komade, združeno in navzkrižno izvajanje muzik.

Natriletno kolobarjenje s praho in Nina Bulatovix

Fotogalerija Alana Orliča

Pa to še ni vse! Izštekani so ob tej priložnosti segli v roke DVOCIKLU

Tokratni Izštekani so plod salomonske odločitve avtorja in selektorja oddaje Jureta Longyke, ki se je v istem trenutku navdušil nad zasedbama Natriletno kolobarjenje s praho in Nina Bulatovix. V tuhtanju kako in kaj in v pretehtavanju, katera bi bila ta hip primernejša za Izštekane, se je odločil: povabimo obe hkrati in vidimo, kaj se bo izcimilo!

Na spoznavnem sestanku so fantje ugotovili: “Skupaj nas je ravno za rokerski bend.” Stvari so se nemudoma začele sestavljati. Zgodilo pa se je še, da je - vzporedno in nevede - sorodne vsebinske gone kot Izštekani gojil tudi zanimivi koncertni Dvocikel. Ob ugotovitvi, da se v tej točki na simpatičen način srečujejo, so Izštekani in Dvocikel uskladili še termine. Izštekani v torek 12. maja 2015 ob 22.25 na Valu 202 bodo ljubljanski koncert Dvocikla, 14. maja 2015 ob 20.00 pa bo sledil še koncert v Layerjevi hiši v Kranju, ki obenem poteka tudi v sklopu kranjskega Tedna mladih. Zasedbi Natriletno kolobarjenje s praho in Nina Bulatovix prav te dni v umetniški rezidenci v Layerjevi hiši pilita skupni repertoar. Jezična mojstra Jure Novak in Gregor Kosi sta staknila tudi pesniški glavi in rojeva se nov repertoar. Tako so odigrali tri skupnih skladb. Peterici pa se je pridružilo še prav toliko gostov: Jelena Ždrale (violina), Andrej Škoberne (bas), Marko Lavrin (kitara), Tomaž Kurež (kitara) ter Andrej Hrvatin (klarinet, tolkala).

 

 

Jure Longyka