Razlogi so … Tudi za to, da je v zadnjih desetih letih tisoč najbogatejših Britancev podvojilo svoje premoženje. In najbrž so tudi razlogi, da je Slovenija na lestvici sreče in zadovoljstva padla za 12 mest, zdaj smo na nesrečno srečnem 55. mestu med 168 državami … Včasih smo Slovenci morda celo preveč samokritični, tudi do naše pridnosti in dela. Kot da nam je 20 let kapitalizma, cepljenega s praznimi mantrami političnih prekarcev, malce skisalo možgane. Razlogi za delo in življenje so. Pesnik Ciril Zlobec jih vedno znova išče in najde tudi na pragu 70. obletnice konca 2. svetovne vojne in lastne 90-letnice.

Od prve robotske receptorke do človečnosti pod potresno Himalajo.

Razlogi so … Tudi za to, da je v zadnjih desetih letih tisoč najbogatejših Britancev podvojilo svoje premoženje.  In najbrž so tudi razlogi, da je Slovenija na lestvici sreče in zadovoljstva padla za 12 mest, zdaj smo na nesrečno srečnem 55. mestu med 168 državami …

Včasih smo Slovenci morda celo preveč samokritični, tudi do naše pridnosti in dela. Kot da nam je 20 let kapitalizma, cepljenega s praznimi mantrami političnih špekulantov, malce skisalo možgane.

Dr. Mitja Mastnak je izredni profesor matematike na univerzi v Halifaxu v Kanadi, kjer živijo peti najbolj srečni ljudje na svetu. Trdo dela, zadovoljen je s svojim statusom in življenjem, a vseeno bi se ob pravi ponudbi s petčlansko družino vrnil v Slovenijo …

Razlogi za delo in življenje so. Pesnik Ciril Zlobec jih vedno znova išče in najde tudi na pragu 70. obletnice konca 2. svetovne vojne in lastne 90-letnice.

Luka Hvalc