Aprilski niz oddaj Na piedestal smo nadaljevali s skupino Philom in z radijsko premiero skladb prvenca z naslovom ”Face The Music”.
Za psevdonimom Philom se skriva amaterski bend, ki deluje po načelu naredi sam (DIY), brez profesionalnih studiev, založb, ali korporacij. Sodeluje s kreativnimi posamezniki, ki jih želi podpreti ter povabiti k sooblikovanju svoje vizualne in zvočne podobe.
Philom je svež projekt Aleša Gangla iz Slovenj Gradca. Forma projekta je glasbeno strukturirana z elektroniko, računalniki, s ščepcem tradicionalnih rokovskih instrumentov ter z majhno skupino ljudi. Z Alešem Ganglom band sestavljata še Aleš Krevh iz Dravograda in Andraž Sešelj iz Šmartna pri Slovenj Gradcu. V manj kot letu dni so posneli in objavili tri uradne videospote in prvenec z naslovom ”Face The Music”.
Uradna koncertna predstavitev prvenca v Ljubljani bo v ponedeljek, 20. aprila, ob 22.00 na Ortofestu.
Pred koncertom je bila uradna radijska premiera prvenca skupine Philom v oddaji Na piedestal.

Aprilski niz oddaj Na piedestal smo nadaljevali s skupino Philom in z radijsko premiero skladb prvenca z naslovom ”Face The Music”.

Za psevdonimom Philom se skriva amaterski bend, ki deluje z omejitvijo nekaj preprostih pravil. Vse ustvarjanje poteka po načelu naredi sam (DIY), brez profesionalnih studiev, založb, ali korporacij. Vključujejo druge amaterske in profesionalne kreativne posameznike, ki jih motivira strast do razvijanja raznih obrti, veščin in umetnosti. To so po večini prijatelji in znanci ter lokalni ustvarjalci, ki jih želi Philom podpreti in povabiti k sooblikovanju vizualne in zvočne podobe Philoma. Philom njihove izdelke ponuja kot »merchandise« in tako širi ponudbo. Na podlagi izdelkov DIY širi prepoznavnost ustvarjalnih posameznikov in glasbo benda.

Philom je svež projekt Aleša Gangla iz Slovenj Gradca (Zircus), ki se uporablja kot izgovor za neposredno izražanje vtisov ter potrebe po simbolični upodobitvi lastnih izkušenj in idejnih prebliskov. Z Alešem Ganglom band sestavljata še Aleš Krevh iz Dravograda (ZircuS, Polimorf) in Andraž Sešelj iz Šmartna pri Slovenj Gradcu (Validum).
Forma projekta Philom je glasbeno strukturirana z elektroniko, računalniki, s ščepcem tradicionalnih rokovskih instrumentov ter z majhno skupino ljudi. Vse početje temelji na ljubezni do glasbe. Od tod tudi sestavljenka imena –  iz grških besed: filos (grški izraz za naklonjenost, ljubezen) in mousike (umetnost muz). Philom se je  živo prvič predstavil konec maja v Slovenj Gradcu. V manj kot letu dni je odigral 6 koncertov, zmagal na predizboru za Botečaj, posnel in objavil tri uradne videospote in prvenec z naslovom ”Face The Music”. Plošča je kot CD in digitalna različica izšla pri Društvu glasbene spektakularnosti.  Philom jo je koncertno predstavil 20. marca v eMCeju v Velenju – na finalu Botečaja, na katerem sta zmagali skupini: Carnifliate in Philom.

Po nastopu  10. aprila v Čajnici Peč v Slovenj Gradcu bo uradna koncertna predstavitev prvenca v Ljubljani:  v ponedeljek, 20. aprila, ob 22.00 na Ortofestu.

Pred tem pa je bila uradna radijska premiera:  Philom je prvenec ”Face The Music” predstavil v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele