V zadnji aprilski  oddaji Na piedestal smo gostili Mateja Krajnca in predstavili tri plošče iz njegovega ''letošnjega paketa''.
Matej Krajnc je vsestranski ustvarjalec: pesnik, prozaist, prevajalec in glasbenik. Poezijo in glasbo že od leta 1992 združuje s kantavtorstvom. Svoje pesmi uglasblja v kantavtorski/šansonski maniri in redno izdaja nosilce zvoka. Izdal jih je na skoraj 60 avtorskih ploščah in 13 kompilacijah.
Med tremi letošnjimi izdajami so tudi izbrane tri plošče, ki jih je izdala hrvaška založba ''Slušaj najglasnije!'': Brem – Prvo poglavje (prvenec celjske zasedbe Brem); Kartagino je treba porušiti! je studijska različica koncerta v Trubarjevi hiši literature (13. decembra 2014); plošča z naslovom Brez omejitev prinaša osem pesmi Boba Dylana, ki grejo v korak z izidom prevodne antologije pesmi Boba Dylana Ni še mrak (Mladinska knjiga, 2014). Plošča prinaša izvedbe štirih prevodov iz knjige in štirih, ki jih v knjigi ni.

Matej Krajnc je vsestranski ustvarjalec: pesnik, prozaist, prevajalec in glasbenik. Njegova avtorska bibliografija šteje več kot šestdeset samostojnih knjižnih naslovov poezije in proze, prevajalska pa več kot trideset del. Objavlja tudi članke in strokovne eseje o glasbeni zgodovini, prevajanju in verzologiji.

Poezijo in glasbo že od leta 1992 združuje s kantavtorstvom. Svoje pesmi  uglasblja v kantavtorski/šansonski maniri in redno izdaja nosilce zvoka. Izdal jih je na skoraj 60 avtorskih ploščah in 13 kompilacijah.

Med tremi letošnjimi izdajami so tudi izbrane tri plošče, ki jih je izdala hrvaška založba ”Slušaj najglasnije!”:

 

 

 

 

Brem – Prvo poglavje (prvenec celjske zasedbe Brem); Kartagino je treba porušiti! je studijska različica koncerta v Trubarjevi hiši literature (13. decembra 2014); plošča z naslovom Brez omejitev prinaša osem pesmi Boba Dylana, ki grejo v korak z izidom prevodne antologije pesmi Boba Dylana Ni še mrak (Mladinska knjiga, 2014). Plošča prinaša izvedbe štirih prevodov iz knjige in štirih, ki jih v knjigi ni.

Tudi o tem v pogovoru z Matejem Krajncem ob izbranih skladbah s  treh plošč v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele