Ime tedna je postala igralka Ivanka Mežan.

"Kako biti dober človek? Ne vem, če bi vedela, bi lahko vsem pomagala"

Ime tedna je postala Ivanka Mežan, igralka, ki so ji za obširen igralski opus na področju filmske igre pri Društvu slovenskih režiserjev podelili berta za življenjsko delo. Nastopila je v številnih izjemnih vlogah celovečernih filmov, televizijskih dram in serij: "100 vlog? Tega pa res ne vem, nisem štela. Vsaka vloga zahteva celega človeka, majhna in velika."

Ivanka Mežan: "Običajno kar tako rečemo, uf, to je pa presenečenje. Res sem presenečena, kar roka se mi trese, hvala." #imetedna

— Val 202 (@Val202) April 27, 2015

Priporočamo: Nedeljska gostja Ivanka Mežan
Kandidata sta bila tudi:

Jure Mikuž, umetnostni zgodovinar, ki je za izjemen prispevek k metodologiji umetnostnozgodovinskega raziskovanja na Slovenskem dobil nagrado Izidorja Cankarja, priznanje Slovenskega umetnostnozgodovinsko društva.

Katarina Marinčič, pisateljica, ki je za roman Po njihovih besedah prejela kritiško sito. Nagrado za najboljše literarno delo v prejšnjem letu ji je na Slovenskih dnevih knjige podelilo Društvo slovenskih literarnih kritikov.

Za poslano SMS-sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu kakor tudi zgodbe otrok v stiski smo zbrali tukaj.

Val 202