Ivana Leskovec, direktorica Mestnega muzeja Idrija, je za Partizansko bolnico Franja prejela Znak evropske dediščine. Z njim širijo prepoznavnost spomeniškega območja, ki je imelo pomembno vlogo v kulturni zgodovini Evrope.

"Toliko človečnosti kot je v Franji, je težko najti v še katerem spomeniku."

Za ime tedna ste izbrali Ivano Leskovec, direktorica Mestnega muzeja Idrija, ki je za Partizansko bolnico Franja prejela Znak evropske dediščine. Z njim širijo prepoznavnost spomeniškega območja, ki je imelo pomembno vlogo v kulturni zgodovini Evrope.

"Imamo dobre spomenike, vendar njihova vsebina in vrednote preredko sežejo v evropski prostor. Vsebina in sporočilnost Franje sta nekaj drugega kot le spomenik iz časa druge svetovne vojne."

Kandidata sta bila tudi:

Tadej Kosel, profesor in mentor ekipe študentov ljubljanske Fakultete za strojništvo, ki je v konkurenci 84 ekip iz vsega sveta, zmagala na mednarodnem študentskem tekmovanju brezpilotnih letal v Arizoni.

Marko Soršak – Soki, glasbenik in bobnar skupine Elvis Jackson, ki z dobrodelnim projektom glasbenega dokumentarca "20 za 20" celoten izkupiček namenja nakupu instrumentov za slovenske osnovne šole in tako  številnim otrokom omogoča ukvarjanje z glasbo.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202