Ime tedna je postal Sašo Hribar, ki je z zdajšnjimi in nekdanjimi sodelavci Radia Ga Ga praznoval četrt stoletja te kultne radijske oddaje. Avtorski projekt politične in družbene satire je do zdaj prejel dva viktorja in Ježkovo nagrado, 6 viktorjev pa je prejel Sašo kot radijski voditelj.

Ime tedna je postal Sašo Hribar, ki je z zdajšnjimi in nekdanjimi sodelavci Radia Ga Ga praznoval četrt stoletja te kultne radijske oddaje.

Avtorski projekt politične in družbene satire je do zdaj prejel dva viktorja in Ježkovo nagrado, 6 viktorjev pa je prejel Sašo kot radijski voditelj. "Mi nismo satiriki. Novo zgodovino Radia Ga Ga pišemo na področju empatije in mislim, da nam je uspelo."

Sašo Hribar razmišlja o oddaji, ki bi pokrivala tematiko smrti: "Nihče ne govori o tem, kaj se zgodi z ljudmi tik pred zdajci, kakšni so občutki o odhajanju."

V prihodnje pa ima Sašo Hribar še kar nekaj načrtov: "Posvetil se bom imitacijskim sposobnostim likov, ki so prepoznavni v političnem življenju, ampak v popolnoma drugem kontekstu."

Priporočamo: "Na stara leta sem mazohist."
Izbirali ste lahko še med naslednjima kandidatoma:

Simona Semenič, dramaturginja, režiserka in dramatičarka, dobitnica Grumove nagrade za najboljše dramsko besedilo letošnjega 45. Tedna slovenske drame. Predstava Sedem kuharic, štirje soldati in tri sofije je bila nagrajena tudi s Šeligovo nagrado za najboljšo predstavo.

Dejan Zavec, naš najboljši boksar vseh časov, ki je v dvoboju supervelterske kategorije po različici WBF v Mariboru po soglasni sodniški odločitvi premagal devet let mlajšega Belgijca armenskih korenin Sašo Jengojana in še drugič postal svetovni boksarski prvak.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

 

Nejc Jemec