"Hobije se danes dojema kot nekaj koristnega, kar ti bo pomagalo pri delu. Vse je v logiki profita, tudi lasten čas."

Na Facebooku vsak dan napiše kakšno zabeljeno misel, v kolumnah lucidno analizira poti in stranpoti slovenske družbe, predvsem pa se angažira kot magister slikarstva.

"Splet in družabni mediji so kontradiktorni. Objavljamo stvari za katere so se še nekaj deset let nazaj ljudje bali, da jih bodo pridobile tajne službe: od osebnih fotografij do podatkov. Res je, da zdaj lahko vsak pove kaj mislil, a je vprašanje, koliko ima njegova beseda dometa."

"V krizi smo finančne trge začeli dojemati kot neke čustveno labilne osebnosti, ki jim je treba pomagati. V medijih se je finančne trge opisovalo s čisto psihiatričnimi besedami: je depresiven, je evforičen."

Pregl je pred kratkim imel razstavo kar v svojem stanovanju, izvedel je provokativni projekt nekakšnega osebnega velikega brata, s Tomažem Šalamunom je izdal pesniško slikanico, se ukvarjal z 299 kosmatimi, še vedno za 7 tisoč evrov prodaja Mucike na platnu ...

Rad imam mucike

foto: Blog Arjana Pregla

"Umetnost razumem kot prostor, kjer se še vedno lahko udejanja svoboda in še ni potrebno biti ukalupljen. Demokracija in umetnost sicer ne gresta čisto skupaj. Ime postaja pomembnejše od dela. Pred desetimi leti sem od slikarstva dobil 80-90 odstotkov prihodkov, danes si od prodaje slik zagotovim največ 10 odstotkov proračuna."

"Neprimerno se mi zdi, da mediji povzemajo na pol uspele šale politikov s Twitterja.  Mediji so obsedeni z uravnoteževanjem. Še malo, pa bodo v studio povabili strokovnjaka, ki argumentira, da je Zemlja okrogla in nekoga, ki je prepričan, da je ravna."

Arjan Pregl je družbeno-kritični slikar, ki se radikalno in angažirano odziva na dogajanje v okolju. Ne uporablja le čopiča, ampak tudi črke in splet. Iskreno in brezkompromisno.

Zagon gospodarstva poteka zelo uspešno!

Problem sicer je, da vlada namesto iz besede ZAGNATI izhaja iz besede ZAGONITI.

Arjan Pregl na Facebooku

Trenutno pri nedeljskem gostu doma ... Slikar Arjan Pregl je z eno nogo že v etru! Vstopi ob 10.45 #NG pic.twitter.com/8Ewh9wKNS8

— Val 202 (@Val202) May 3, 2015

Luka Hvalc