O 8. marcu: "Percepcija se še vedno ni spremenila, moški avtomehanik bo gotovo bolje zamenjal gumo kot ženska."

Nima jih še trideset, pa je presegla že številne precej starejše od sebe. Med študijem medicine je ugotovila, da to pa mogoče ni vse, kar jo zanima in zdaj ji manjka le še nekaj izpitov, da bo ob naziv doktorica medicine dodala še doktorica matematike in računalništva. Človek si ob tem težko zamisli, da Ninna kaj ne zna, a v smehu nam je odvrnila: "Ene stvari v življenju pa res ne znam, zmešati solate."

Rada gre v službo v Mariborski klinični center kot specializantka nevrologije, rada pa gre tudi v Karitasovo ambulanto za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja. Tam se včasih počuti bistveno bolj zdravnica kot v svoji redni službi. Ob vodenju ambulante pa je tudi predsednica humanitarnega društva Humanitarček.

#ng Ninna Kozorog je predsednica društva Humanitarček: "Grajamo pasivnost. Ni dovolj le nakazati nekaj evrov, ampak je treba nekaj narediti"

— Val 202 (@Val202) March 8, 2015

Športnica, zaljubljena v knjige in v mesto ob Dravi. Ena redkih stvari, ki je ne zanimajo, je znanstvena fantastika, čeprav je za številne znanstvena fantastika početi vse to, kar počne Ninna Kozorog, ki je prav prejšnji teden prejela tudi naziv Ona 365.

#ng Ninna Kozorog: Za najpomembnejše mejnike v življenju sem se odločila, da si jih vtetoviram. Zadnji "strenght" - moč, manjka mi "freedom"

— Val 202 (@Val202) March 8, 2015

Veronika Gnezda