Pogovor z imenom tedna Jakovom Fakom, svetovnim prvakom v biatlonu.

Svetovni prvak v biatlonu na zaključni tekmi s skupinskim startom.

Za novo ime tedna ste izbrali Jakova Faka, ki je na svetovnem prvenstvu v biatlonu v Kontiolahtiju na Finskem na zadnji tekmi prvenstva, na tekmi s skupinskim startom, ugnal vso konkurenco in še drugič v karieri postal svetovni prvak.

Kolajno, ki jo že ima pripravljeno za na pot, si je priboril, potem ko je v zaključnem delu proge ugnal kar tri sotekmovalce pred seboj. "Tako kot pri skoraj vseh športih je za takšne rezultate pomembna ekipa v ozadju. Poleg vseh trenerjev, fizioterapevtov in drugih, imajo izjemen pomen tudi serviserji, ki pripravijo opremo, brez njih nam ne bi uspelo."

Jakov Fak je zelo dejaven na Facebooku, kjer sam večkrat spodbuja druge slovenske športnike. "Včasih športniki potrebujemo največ spodbude, ko nam ne gre. In takrat se moramo podpirati tudi med seboj. Saj mi najbolje vemo, kako je v takih trenutkih."

Kandidata sta še bila:

Marko Prezelj, alpinist, ki je z Luko Lindičem in Alešem Česnom za prvenstveni vzpon v severni steni Hagshuja dobil zlati cepin, najprestižnejše mednarodno priznanje za izjemne dosežke v alpinizmu. Tako je postal prvi alpinist na svetu, ki je zlati cepin dobil že tretjič. Tretji cepin zanj je hkrati šesti za Slovenijo.

Boris Kosec, dolgoletni vodja zavetišča za brezdomce v Ljubljani, ki je na 2. brezdomskem kongresu v Piranu dobil nagrado »Brezdomski čevelj 2015«. Njegovo delo z ljudmi na robu je zgled, ki presega njegove delovne obveznosti, hkrati pa je velik kritik družbe in države, v kateri živimo.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202