Tako kot v vrhunskem športu tudi pri organizaciji športnih prireditev velja, da kljub dvajseticam popolnosti ni in da je vedno lahko še bolje.

Peter Prevc je z včerajšnjo zmago poskrbel za to, da bo boj za veliki kristalni globus odločen šele v nedeljo. Po dvojnem slovenskem zmagoslavju v Planici danes upamo na eno zmago s štirimi imeni.

Kaj je lahko boljša popotnica za današnjo tekmo kot popoln polet? Zavedanje, da popolnosti ni in da je lahko danes še bolje! Peter Prevc je za včerajšnji drugi polet dobil pet dvajsetic. Sodniki, v prvi seriji si je Norvežan privoščil odklon, ki je mejil na zlobo,  so njegov drugi polet razglasili za popolnega. Sam pa je v svojem znanem slogu mirnem in preudarnem ocenil: “Popolnosti ni.”

Prevc je s popolnim izkupičkom postal šele 6. skakalec v zgodovini, ki mu je to uspelo. Nazadnje je za učbenike skočil Avstrijec Wolfgang Loitzl leta 2009. Še nihče ni dvakrat v karieri dobil petih dvajsetic. Morda nov izziv za Petra Prevca. Športnika, ki je vselej išče popolnost.

Za Prevca se zdi, da bližje kot je popolnosti, bolj se zaveda, kako hitro se le-ta lahko izmuzne. To ga dela izjemnega. Včeraj je navdušil tudi trenerja Gorana Janusa: “Česa takšnega še nisem doživel. Kapo dol tudi sodnikom, ki so spregledali.”

Kar zadeva ostale ocene: Dvajsetici so se približali tudi obiskovalci, uradna ocena je sicer, da jih je bilo nekaj več kot 15.000, a naše ugotovitve kažejo, da  jih je bilo precej več. Dvajsetico zaslužijo tudi organizatorji, ki so poskrbeli, da so včeraj vsi brez težav prišli v dolino skakalnic.

A tako kot v vrhunskem športu tudi pri organizaciji športnih prireditev velja, da kljub dvajseticam popolnosti ni in da je vedno lahko še bolje. Upam, da že danes.

Anja Hlača Ferjančič