V oddaji Na piedestal smo gostili skupino Elvis Jackson in premierno predstavili njen novi, peti album z naslovom ”Radio Unfriendly”.
Z novim albumom so člani skupine Elvis Jackson - pevec David Kovšca - Buda, kitarist Boštjan Beltram - Berto, basist Erik Makuc – Slavc in bobnar Marko Soršak - Soki - stopili na naslednjo stopnico svoje ustvarjalne poti.
Dvanajst pesmi v hitrem tempu govori o marsičem na preprost način. So samosvoja revizija nekdanjega glasbenega početja, neuresničenih želja ter obenem vizija skupine Elvis Jackson, kako naj punk rock zveni v letu 2015.
Elvis Jackson deluje in ustvarja od leta 1997. V tem obdobju je skupina posnela pet albumov, en EP in več videospotov ter veliko in uspešno koncertirala. Odigrala je več kot 1000 koncertov tako na domačih kot na tujih odrih.
16. marca je peti album ''Radio Unfriendly'' skupine Elvis Jackson uradno izšel. Uradne koncertne predstavitve bodo: v četrtek, 25. marca, v Kinu Šiška v Ljubljani, v petek, 26. marca, na ŠTUK-u v Mariboru in v soboto, 27. marca, v KC Mostovna v Novi Gorici
Na dan uradnega izida, v ponedeljek, 16. marca, je skupina Elvis Jackson svoj novi album ”Radio Unfriendly” premierno predstavila v oddaji Na piedestal ob 20-ih na Valu 202.

V oddaji Na piedestal smo gostili skupino Elvis Jackson in premierno predstavili njen novi, peti album z naslovom ”Radio Unfriendly”.

Pesmi za novi, peti album so člani skupine Elvis Jackson posneli v Ljubljani. David Kovšca – Buda (vokal), Boštjan Beltram – Berto (kitara), Erik Makuc – Slavc (bas kitara), Marko Soršak – Soki (bobni) – šaljivi Primorci in Štajerec so leto dni intenzivno ustvarjali v studiu na Metelkovi s producentom Rokom Podbevškom.

Pri mešanju albuma v sodelovanju z nemškim studijskim tehnikom Arnejem Neurandom (Guano Apes, Subway to Sally,..) je veliko pomagal legenda slovenske rock produkcije Žare Pak, končno zvočno sliko posnetkov pa so tokrat zaupali Janezu Križaju. Za naslovnico albuma in grafično  podobo je poskrbel AJAX.

Na novem albumu dvanajst  odrezavih pesmi v hitrem tempu govori o marsičem na preprost način. So samosvoja revizija nekdanjega glasbenega početja, neuresničenih želja ter  obenem vizija skupine Elvis Jackson, kako naj punk rock zveni v letu 2015. Z njim so  Buda, Berto, Slavc in Soki stopili na naslednjo stopnico svoje ustvarjalne poti.

Svojo glasbeno pot so člani skupine Elvis Jackson začeli leta 1997 s punkom, z močnimi vplivi zvrsti ska ter z odrezavimi ritmi hard cora. Nato so se razvijali v smer odločnega in večplastnega rocka, ki črpa vplive iz različnih glasbenih smeri (ska, punk, metal, reggae, hard core, pop …). Besedila so velikokrat družbeno kritična ali zgolj refleksije in občutki iz življenja okrog nas. V tem obdobju so posneli pet albumov, en EP in več videospotov ter veliko in uspešno koncertirali. Odigrali so več kot 1000 koncertov tako na domačih kot na tujih odrih. Četrti album ”Against The Gravity” je skupina uspešno predstavljala na največjih festivalih in v večjih klubih po Evropi.

Peta plošča ”Radio Unfriendly” skupine Elvis Jackson  je uradno izšla 16. marca. Prvi single in napoved albuma sta odlično opravila pesem in spot zanjo ”Any Place to Go”, nadaljevanje promocije pa bo tudi v znamenju hitrosti in glasnosti. Uradne koncertne predstavitve bodo: v četrtek, 25. marca, v Ljubljani (Kino Šiška), v petek, 26. marca, v Mariboru (ŠTUK) in v soboto, 27. marca, v Novi Gorici (KC Mostovna).

”Na nastopu v živo bomo ponudili nekaj, česar še niste slišali in videli – nove pesmi in usklajeno zvočno in lučno scenografijo, posebej naštudirano in domišljeno za priložnost. Obenem pa lahko pričakujete tudi vrsto starejših uspešnic, s katerimi ste številni odraščali, nam pa so v tem času že pognale brade. Vseeno pa si vsi skupaj še vedno želimo sproščenega druženja in pozitivne energije,” pravijo fantje iz skupine Elvis Jackson.

Na dan uradnega izida, v ponedeljek, 16. marca, je skupina Elvis Jackson svoj novi album ”Radio Unfriendly” premierno predstavila v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele