Pogovor z imenom tedna, Renato Zamido, programsko vodjo festivala Fabula.

"Ljubljana ni ravno na svetovnem literarnem zemljevidu. Vredno je, da dober glas o festivalu potuje naprej."

Za ime tedna ste tokrat izbrali Renato Zamida, programsko vodjo Fabule, festivala literature, ki je v svoji 12. ediciji razgibal literarni prostor, postregel z zanimivimi gosti in odprl številna aktualno družbena vprašanja. Slovencem je očitno zelo blizu predvsem tematika "Moč lažnega", saj je bil odziv Slovencev, med katerimi po mnenju Renate Zamida literarni dogodki niso ravno priljubljeni, izjemno velik. Tudi med mladimi.

#imetedna Renata Zamida:"Zanimivo je, da je bil tudi odziv na šolah velik. Šole pozivamo, naj učence kdaj vodijo tudi na literarne dogodke."

— Val 202 (@Val202) March 9, 2015

Sicer je morda vrhunec festivala predstavljalo predavanje "trojke", Žižka, Zupančičeve in Dolarja, ki ga boste lahko v kratkem vnovič slišali na programu ARS.

Kandidata sta bila tudi:

Jure Apih, predsednik oglaševalskega festivala The Cup 2015, medcelinskega oglaševalskega pokala, ki je v Ljubljano privabil vse nagrajene oglase Azije, Amerike, Evrope in Portoroža.

Anton Baloh, predsednik Zveze pevskih zborov Primorske, ki že tradicionalno organizira pevsko revijo Primorska poje. V letošnji, že 46. izvedbi, bo po Sloveniji in v zamejstvu nastopilo več kot 200 zborov.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.

Val 202