Ime tedna je postal Žan Košir, deskar na snegu, ki je s sobotno zmago v paralelnem veleslalomu na Japonskem osvojil mali kristalni globus, z nedeljsko slalomsko zmago pa si je prvič zagotovil tudi veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu.

Ime tedna je postal Žan Košir, deskar na snegu, ki je s sobotno zmago v paralelnem veleslalomu na Japonskem osvojil mali kristalni globus, z nedeljsko slalomsko zmago pa si je prvič zagotovil tudi veliki kristalni globus za skupno zmago v svetovnem pokalu. "Časa za slavje ni bilo veliko, ampak vedeli pa smo, da je bil to izjemen uspeh."

"Težko je odgnati misel na pokal iz glave, veš, da si blizu uspeha. Najtežje je noč pred tekmo, spanec ni pravi."

Do konca ga čakata še dve tekmi in kar naporen urnik. "Šele ko se vse skupaj zaključi ugotovimo, kako izmučeni smo. Moje telo ni v tako odličnem stanju, kot bi si želel."

"Če hočeš obstati na enaki stopnji, kjer si, moraš vlagati vsako leto več. Tako smo si pač zamislili svet. Izzivov za naprej pa mi ne manjka."

Sezono želi končati v velikem slogu: "Do konca se bom boril. Še na zadnjih dveh tekmah želim na stopničke, čeprav sem že skupni zmagovalec."

Kandidata sta bila tudi:

Damjan Burger, direktor M Toma, mokronoškega podjetja, ki so ga skupaj s 17-imi zaposlenimi ustanovili na pogorišču propadlega Toma. Od DUTB jim je pred kratkim uspelo odkupiti še proizvodni obrat nekdanje tovarne, del denarja so zbrali tudi s svojimi plačami.

Joško Berlec, prejemnik kipca civilne zaščite - nagrade za življenjsko delo, posebne zasluge in izjemne dosežke. S svojim dolgoletnim delom je pustil neizbrisen pečat v slovenskem gasilstvu ter varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami nasploh.

_______________

Kako seštevamo glasove, smo zapisali v pravilih glasovanja.

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke.  Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Vse pomembne informacije o projektu, kakor tudi zgodbe otrok v stiski, smo zbrali tukaj.

Val 202