Na piedestalu smo predstavili novo, drugo ploščo skupine Happy Ol'McWeasel z naslovom ''Heard Ya Say!''.
Štajersko skupino, ki ustvarja energični folk-punk-rock, sestavljajo: pevec in kitarist Gregor Jančič, harmonikar Primož Zajšek, bobnar Aleš Voglar, violinist Martin Bezjak, kitarist Aleš Pišotek in baskitarist Matej Kosmačin.
Nova plošča je, kot pravijo, logično nadaljevanje prvenca No Offence, po drugi strani pa odkrivanje novih svetov. Besedila z igrivim, veselim in pogosto sarkastičnim podajanjem odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč. Kot številne uspešne zasedbe danes tudi Happy Ol’ McWeasel stavijo na neodvisnost pri ustvarjanju. Novo ploščo z 12. avtorskimi pesmimi so izdali v samozaložbi in jo uradno koncertno predstavili 17. marca, na dan svetega Patrika. In na različnih slovenskih prizoriščih zdaj sledijo koncertne predstavitve nove plošče Heard Ya Say! ''ambasadorjev poskočnih folk-punk-rock ritmov in dobre volje'' Happy Ol’ McWeasel.

Štajersko skupino, ki navdušuje z energičnim folk-punk-rockom, sestavljajo pevec in kitarist Gregor Jančič, harmonikar Primož Zajšek, bobnar Aleš Voglar, violinist Martin Bezjak, kitarist Aleš Pišotek in baskitarist Matej Kosmačin.

Novo ploščo Heard Ya Say! so uradno izdali in koncertno predstavili 17. marca, na dan svetega Patrika, in je, kot pravijo, logično nadaljevanje prvenca No Offence, po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vseh do zdaj neznanih svetov.  Besedila  z igrivim, veselim in pogosto sarkastičnim podajanjem odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri.

Zgodbo o skupini Happy Ol’McWeasel sta leta 2007 začela Gregor Jančič in Primož Zajšek, ko sta se odločila, da bosta nadaljevala svojo glasbeno pot in priložnostno za dan sv. Patrika slovenskemu občinstvu ponudita nekaj drugačnega.

Po dveh odlično sprejetih singlih Irish Rover in Hairy Grizzly je leta 2012 skupina izdala  prvenec z naslovom No Offence, ki je zaključena celota nekega obdobja, v katerem se je band znašel, ter nakazuje novejše, še bolj samosvoje smernice. Happy Ol’ McWeasel ohranjajo tradicionalni keltski melos, ki je aranžiran v visokooktanskem in iskrenem uličnem punk-rocku. Ploščo so tako v Sloveniji kot tudi drugod po svetu odlično sprejeli.  V najrazličnejših revijah, blogih in fanzinih (Ox Fanzine, The Punk Site, Outspoken Magazine, RockKultur Mag, The Playlist, Grinning Beggar, Paddy Rock, itd). pa so jo izbrali kot enega izmed najboljših izdelkov leta.  Do leta 2014 je skupina Happy Ol’ McWeasel preigrala bolj kot ne celo Slovenijo in osvojila marsikateri evropski oder ter se podala na evropsko turnejo.

Leto 2014 v delovanju in ustvarjanju skupine Happy Ol’ McWeasel predstavlja prelomnico in nov izziv. Skupini se odprejo tuji trgi. S pogodbo z japonsko založbo Uncle Owen / Hats Unlimited Ltd. so ponovno izdali No Offence za japonski trg. Na presenečenje založnika in skupine je bil prvenec še isto leto na Japonskem razprodan. 

Pesem Danny Boy pristane kot soundtrack v CBS-ovi ameriški TV seriji The Crazy Ones (v kateri imajo glavne vloge filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in Jamesu Wolku).

Leta 2014 se je po festivalskih nastopih po Evropi in Sloveniji skupina ponovno odpravila v studio Epix Productions in posnela ploščo Heard Ya Say. Za mastering je spet poskrbel Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM) v legendarnem finskem studiu Finnvox.

Kot številne uspešne zasedbe danes tudi Happy Ol’ McWeasel stavijo na neodvisnost pri ustvarjanju. Novo ploščo z 12. pesmimi so 17. marca 2015 izdali v samozaložbi. Napovedal jo je single Good Deeds (2014), drugi single Away pa so poslušalci Vala 202 še pred izidom izbrali za Popevko tedna. Zanj bodo fantje kmalu posneli tudi videospot.

Po uradni predstavitvi Heard Ya Say! na dan sv. Patrika v Ljubljani so ploščo koncertno že predstavili v Mariboru. Sledijo koncerti: v Mariboru (28. 3.), na Ravnah na Koroškem (3. 4.), v Novem mestu (4. 4.), Velenju (10. 4.), Krškem (11. 4.), Metliki (17. 4.), Postojni (18. 4.), Kisovcu (30. 4.) in v Novi Gorici (8. 5.).

Pred tem so ”ambasadorji poskočnih folk-punk-rock ritmov in dobre volje” Happy Ol’ McWeasel novo ploščo Heard Ya Say! predstavili v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele