Na piedestal smo v prvi oddaji v marcu postavili dvojec Natriletno kolobarjenje s praho in predstavili njegov prvenec z enakim naslovom ”Natriletno kolobarjenje s praho”.
Dvojec Natriletno kolobarjenje s praho sta Jure Novak (besedila, vokali, glasba) in Uroš Buh (glasba, vokali, kitara, tolkala).
Projekt je nastal na pobudo avtorja in režiserja Jureta Novaka ob izidu njegove druge pesniške zbirke z naslovom Stare pesmi. Izšla je leta 2011. K sodelovanju je povabil svojega prijatelja, vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva).
Natriletno kolobarjenje je osrediščeno v dodani vrednosti spoja kompleksnih pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.
Skladbe, ki sta jih Jure Novak in Uroš Buh ustvarila, sta predstavila na nekaj nastopih v Ljubljani in po Sloveniji. Na Festivalu kantavtorstva KantFest v Rušah pa sta leta 2013 zmagala. Prva nagrada zlata kanta je vključevala snemalni dan v studiu 22 Radia Maribor, kjer sta posnela osem skladb. Rezultat je kompaktna in energična plošča, ki se giblje med družbenim angažmajem in intimnimi vpogledi v sodobni vsakdan.
Izidu prvenca Natriletno kolobarjenje s praho (Založba Celinka, 2015) sledi zdaj serija nastopov po slovenskih klubih in festivalih.

Na piedestal smo v prvi oddaji v marcu postavili dvojec Natriletno kolobarjenje s praho in predstavili njegov prvenec z enakim naslovom ”Natriletno kolobarjenje s praho”.

Na prahi v Natriletnem kolobarjenju se besede odpočijejo. Na njih se pase glasba.

Dvojec Natriletno kolobarjenje s praho  sta Jure Novak (besedila, vokali, glasba) in Uroš Buh  (glasba, vokali, kitara, tolkala).

Projekt Natriletno kolobarjenje s praho je  nastal na pobudo avtorja in režiserja Jureta Novaka ob izidu njegove druge pesniške zbirke z naslovom Stare pesmi. Izšla je leta 2011. K sodelovanju je povabil svojega starega prijatelja, vsestranskega vokalista in multiinstrumentalista Uroša Buha (ReLight, Same babe, Zaklonišče prepeva).

Natriletno kolobarjenje je osrediščeno v dodani vrednosti spoja kompleksnih pesniških besedil z raznorodnimi glasbenimi pristopi, ki črpajo iz pankersko grandžerskega generacijskega ozadja avtorjev.

Skladbe, ki sta jih Jure Novak in Uroš Buh ustvarila, sta predstavila na nekaj nastopih v Ljubljani in po Sloveniji. Na Festivalu kantavtorstva KantFest v Rušah pa sta leta 2013 zmagala.  Prva nagrada zlata kanta je vključevala snemalni dan v studiu 22 Radia Maribor, kjer sta posnela osem skladb. V obdelavo sta skladbe vzela še Igor Vuk (mix) ter Gregor Zemljič (mastering).  Rezultat je kompaktna in energična plošča, ki se giblje med družbenim angažmajem in intimnimi vpogledi v sodobni vsakdan.

Izidu prvenca Natriletno kolobarjenje s praho (Založba Celinka, 2015) sledi zdaj serija nastopov po slovenskih klubih in festivalih. V petek, 6. marca, ob 20.30 bosta koncertirala v Cameralu v Kopru, v petek, 13. marca pa bosta nastopila v Menzi pri koritu v AKC-ju Metelkova mesto v Ljubljani na Festivalu ”Udarec na 13. marec” ob vnovični izdaji albuma ”Dežuje” legendarnega in edinega ženskega hc punk benda na območju nekdanje Jugoslavije iz 80ih: Tožibabe.

Poleg nastopov pa sta Jure Novak in Uroš Buh že posnela videospot za eno izmed osmih pesmi s prvenca. Premiera videospota bo 7. marca v Aritmiji (TV SLO). Pripravljata pa tudi nov material.

Tudi o tem v pogovoru z dvojcem Natriletno kolobarjenje s praho ob glasbi s prvenca z enakim naslovom ”Natriletno kolobarjenje s praho” v oddaji Na piedestal.

Jolanda Fele