Freuda smo zbudili iz zimskega spanja. “Ko se zjutraj zbudim, ne pomislim na to, da sem pra, pra, pra nečak Sigmunda Freuda.” S pranečakom slovitega psihoanalitika analiziramo smučanje.

“Ne zanima me niti to, kar je počel Sigmund Freud, niti to, kar sta počela moja starša.V moji družini so skoraj vsi zdravniki ali odvetniki, jaz pa sem športni novinar.”

Novinar časopisa Vail Daily Chris Freud o svojih sorodnikih, Tini, Lindsey in predvsem o sebi.

“Sigmund Freud je moj pra, pra, prastric.” Chris Freud pa je športni novinar. Njegova družina se je v New York preselila leta 1941, kasneje pa v San Francisco, kjer je našel službo. Zdaj piše za Vail Daily, najbolj znan časopis na območju, ki je gostilo letošnje svetovno prvenstvo v alpskem smučanju.

“Pokrivamo res vse – od študentske košarke in ameriškega nogometna do evropskega nogometa in atletike. Pozimi seveda največ pišem o smučanju, poleti pa o gorskem kolesarstvu, pohodništvu, golfu … to je moj najljubši šport.”

Kot pravi pra, pra, pra nečak Sigmunda Freuda, mu psihologija na kolidžu vseeno ni šla. Ne zanimajo ga stvari, ki so zanimale člane njegove družine.

“Ne zanima me niti to, kar je počel Sigmund Freud, niti to kar sta počela moja starša. V moji družini so večinoma zdravniki in odvetniki. Jaz pa sem športni novinar. Moja mama je diplomirala iz srednjeveške zgodovine, moj oče pa je odvetnik. Res ne vem, kako se je zgodilo, da sem postal športni novinar. Seveda moj priimek pritegne obilo pozornosti, s ponosom ga nosim. Priimek je pomemben del zgodovine, ampak sam počnem svoje stvari.”

Lindsey Vonn in Mikaela Shiffrin v ZDA nista tako veliki zvezdnici kot si morda mislimo. So pa seveda kraji, kjer je drugače.

“V Vailu in Beaver Creeku sta izjemno prepoznavni. To je smučarski predel. Toda to je majhen del zelo velike države, ki jo smučanje zanima le vsaka štiri leta med olimpijskimi igrami.“

The @VailDaily sports editor gets his #SFGiants groove on. pic.twitter.com/IxudSu7qxR

— Chris Freud (@cfreud) October 30, 2014

Anja Hlača Ferjančič, Igor Tominec